Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskasti eteenpäin - Roligt framåt

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

107 a logo ei varjoa

 

 Bästa Lion, Leo och partner!

Hauskaa yhdessä

Medlemsutveckling

Vi ökar åter och är idag på +16 medlemmar, i februari får vi minst 20 till från nya klubben LC Åland/Culinaria. Det är helt fantastiskt hur ni jobbar på, nu har över hälften av våra klubbar tagit in en eller flera och jag hoppas ni fortsätter likadant, så att vi kan visa omvärlden att det går att öka det så viktiga medlemsantalet.

 

Tyvärr har det jobbats för dåligt med detta i flera år och vi har nästan tappat 1000 medlemmar per år i Finland. För varje tappad medlem är det färre som får hjälp och även vi själva lider med minskade resurser till utbildningar, anställda på förbundet, tidningar, årsböcker etc.

Från många håll, framför allt inom vår egen organisation pratar man om nya tider där folk inte har tid längre med Lions och alla tänker på sitt. Det är en enda stor lögn! Aldrig förr har så många velat hjälpa andra, skänka en slant och göra gott för miljön med mera, som nu. Det är vi som måste börja tänka om och anpassa oss så att även nya generationer känner lust att hjälpa inom Lions och med Lions. Jag hörde på nyheterna i helgen om en stad i Portugal där invånarna nu har möjlighet att via en mobil app. som staden tagit fram, kan göra gott i staden och förtjäna poäng som sedan kan användas till exempel att åka buss, gå till badhuset, hyra cykel, köpa lokalproducerade grönsaker. För att tjäna poäng gör man tjänster som att donera böcker till bibliotek, hjälper bönder att skörda, köpa en omhändertagen hund, rapporterar nedskräpning och ovårdade statliga gräsmattor osv.

Alla vill göra gott i dagsläget men det måste vara på ett entusiasmerande och roligt sätt!

Jag hoppas ni tänker på ”roligt tillsammans” i klubben och då kommer den här saken att lösa sig.

Lions kväll 20 mars!

Om ni läst tidigare DG Extra och så även månadens nummer, kan ni läsa hur viktigt jag tycker det är att man känner till alla möjligheter inom Lions. Vi har tidigare haft en informations kväll för nya Lions.

 
Men jag hoppas så många som möjligt bokar upp kvällen den 20 mars för Lions. Då kommer vi att arrangera en info kväll för gammal Lion som ung. Bland annat kommer vår internationella GMT Antti Forsell att tala för oss, så boka in datumet och håll utkik på distriktets hemsida för mer information om detta.

Distriktets årsmöte 27 april på Åland

Som jag hoppas alla snart vet, kommer vi att avsluta vår framgångsrika period med årsmöte och bankett i Mariehamn, Åland. För allas trevnad och för att undvika stress, kommer vi att påbörja årsmötet på m/s Amorella och avsluta det i Mariehamn. Vi kommer även arrangera en stor bankett med magnifika rätter, njutbara uppträdanden, dans till orkester med mera. Självfallet kommer detta årsmöte och fest inte bli likt någonting annat. Så jag hoppas ni tar tillfället i akt och avslutar fiskalåret där ni unnar er lite extra för att fira era framgångar och uppoffringar som ni gjort för en bättre värld. I all vår iver med att göra helgen till ett oförglömligt event för dig, har vi kanske ännu inte klart nog upplyst om att man även kan delta i årsmötet kostnadsfritt om man så önskar. Då tar man hand om transport och eventuellt logi själv.

Rese-paketen vi gjort är bara alternativ som ska underlätta för er som vill delta i allt och vill få det enkelt, smidigt och förmånligt! Ju fler vi är, desto roligare får vi tillsammans så vi hoppas nu att ALLA i distriktet kommer och njuter, inte bara de som ska representera klubben till själva årsmötet. För tredje året i rad får vi ett spännande årsmöte med två andre vice distriktsguvernörskandidater. Jag önskar Lion Eija Kesti från LC Naantali-Raisio samt Lion Jari Järvelä från LC Karinainen/Kyrö lycka till i valet!


 
Kom ihåg att ha roligt tillsammans!
Distriktsguvernör Björn Hägerstrand

  Tulosta PDF

TillExtra

 


campaign100 logo DGTiedot lcif 50th anniversary logo

 

 

  DGExtra 5

 

Efter varje DG brev som handlar om aktuella händelser inom Lions, kommer det som jag nämnt tidigare, ett extra blad som berör ämnet ”roligt tillsammans”. Det är så många faktorer som inverkar på en medlems trivsel och därför har jag valt att indela dem i följande rubriker:

1. VARFÖR SLUTAR LIONS?
2. REKRYTERING & KONTINUITET
3. HUR MÅR KLUBBEN?
4. VAD ÄR LIONS?
5. LCI WEB-MÖLJIGHETER INOM LIONS
6. LÄR KÄNNA VARANN
7. VIDGA VYERNA
8. KREATIVITET & MÅNGFALD
9. ERKÄNNANDE

5. LCI WEB MÖJLIGHETER INOM LIONS

Som jag nämnde i förra månads DG extra finns det otaliga vägar att förkovra sina kunskaper både om Lions men även många andra områden som till exempel ledarskap, projektledning, coachning, utbildning för att nämna några. Jag har förstått att en del går in på distriktets sida och den nationella för att söka information och förkovra sig i saker som rör vår organisation. Tyvärr verkar få söka sig till LCI:s hemsida!

LCI:S HEMSIDA

Många verkar vara ovetande om vår riktiga skatt. Det är just LCI:s hemsida, där vi ska vara stolta att både finska och svenska språken är två av de 12 internationellt erkända språken inom Lions i världen. Det betyder att all information som läggs ut på LCI:s sida skall översättas till våra språk. Den nya hemsidan som just lanserats är mycket mer pedagogiskt upplagd så att man lättare skall hitta bland de miljoner dokument och material som finns upplagt för dig. Jag hoppas att du ägnar några kvällar åt att gå in och se vad skattkammaren döljer. Där hittar du allt och lite till.

FEM HUVUDGRUPPER

Förutom alla länkar till web shop, LCIF, MyLCI och LCICon är sidan uppdelad i fem huvudgrupper. Dessa är:

 

UPPTÄCK

Som ger dig en inblick i vår historik, vad vi gör inom Lions, vår vision etc. Här hittar du fakta och videos som kan var lärorika och hjälp även hjälpa dig om du ska ha presentationer för klubben eller andra.

UTFORSKA

I den här delen kan du lära dig mer om vår strategi LCI framåt och förkovra dig i våra fem kärninsamlingsområden: Diabetes, Syn, Hungersnöd, Miljö och Barncancer.

BÖRJA

Om du bestämt dig för att påbörja ett serviceprojekt hittar du här en uppsjö med verktyg som hjälper dig med planering och uppstart av ditt nya serviceprojekt.

GE

Här finner du information om våra internationella kampanjer, stödanslag, utmärkelseprogram etc.

RESURSCENTER

Sist men kanske viktigaste delen är resurscentret. Här är finns ett gigantiskt kunskapscenter med formulär, videofilmer och manualer för allt från vägledning för olika funktioner inom Lions, medlemsvård, klubb vård, startande av nya klubbar, listan kan göras oändlig.
Få känner också till att det här finns ett utbildningscenter där man registrerar sig och kan själv ta en uppsjö av olika webutbildningar som ledarskap, uppnå resultat, kommunikation, leda andra m.m.
Slutligen vill ja tipsa om att det går att anmäla sig till Lions online webbinarier i realtid där erfarna Lions från hela världen delar med sig av sina erfarenheter inom olika ämnen.
Som ni hör finns det ett nästan oändligt stöd för Lions och klubbar men det är stor del av medlemmarna som inte känner till vilka möjligheter som erbjuds om intresset finns.


 

Jag hoppas jag väckt nyfikenheten i dig på något plan och kom ihåg att ha roligt tillsammans!

Distriktsguvernör Björn Hägerstrand

 

pdf page


 

HelpLinkki

Länkar

Facebook A-piiri