Lions-Piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Se en av Nationaloperans allra populäraste uppsättningar genom tiderna

LC Turku/Sirius ordnar en operaresa till Nationaloperan där vi ser en av Nationaloperans allra populäraste uppsättningar genom tiderna, Andrew Lloid Webbers stormusikal, Fantomen på Operan, tisdag 28.12.2021.

Ett verk som hänfört publiken i Finland under nästan hundra slutsålda föreställningar. Under den första spelsäsongen 2015 såldes alla över 70 000 biljetter redan före premiären. Produktionen utlånades till Göteborgsoperan och fick förbluffande stort beröm och kritikerrosor också i Sverige och så klart även i Finland.

  • "Fantomen på Operan får en att kippa efter andan.” – Suomen Kuvalehti
  • "En mera förstklassig Fantomen kommer aldrig att ses i Finland.” - Etelä-Suomen Sanomat
  • "Skrämmande, sårbar och sexig.” – Expressen
  • "Det musikaliska hantverket är förstklassigt.” - Svenska Dagbladet
  • "Strålande och storartad.” - Göteborgs Posten

 

Pris 130 €. Innehåller biljett till föreställningen, resan, roligt tur och retur, bra att äta och förfriskningar finns att få under resan. (Pengar med, Tack.) Avfärd sker från Åbo kl. 15.30, hållplatsen för beställningstrafik. Man tar upp passagerare under resan. Föreställningen börjar kl. 19. Föreställningens längd 2 h 35 min. (paus 25 min.) Framförs på engelska, textning till finska och svenska.

Om du vill ha pausservering (på egen bekostnad), tag kontakt https://shop.oopperabaletti.fi/fi/catering/

Tilläggsinformation och bindande anmälningar senast 23.10.2021 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Telefonförfrågningar 040 8234 959 och 0408234959 (även WhatsApp). Samtalen kvällstid.

Platsantalet begränsat.

Säkerhetsanvisningar Vi följer i kraft varande disrektiv.


Ladda broshyren här

Handlingen

Året är 1861. På Opera Populaire övar man in en ny opera. Plötsligt välter en motvikt till en kuliss. Phantom, spöket som bor på operan, har orsakat en olycka. Operadivan Carlotta vägrar att sjunga en roll, och den oerfarna körflickan Christine får sitt livs chans. Efter en lyckad föreställning berättar Christine för sin vän att en mystisk ”Angel of Music” har gett henne sånglektioner.

Phantom kräver att Christine ska sjunga huvudrollen i följande opera. Operans ledning och personal bestämmer sig för att trotsa Phantoms order. Det ena olycksfallet efter det andra inträffar på operan. Senare kräver Phantom att operan sätter upp ett verk som han själv har skrivit. Huvudrollen är skriven för Christine.

Operans ledning går med på kravet med baktanken att ta Phantom till fånga på premiären. Planen misslyckas. Phantom mördar operans stjärntenor och dyker upp på scenen i rollkostym för att sjunga en duett med Christine. Då Christine avslöjar Phantoms ansikte för publiken blir han ursinnig och flyr ner till källaren med Christine. Operafolket rusar efter dem. Bland dem finns Raoul, som har vunnit Christines hjärta. Han är en av operans finansiärer. Phantom tar honom till fånga och hotar att döda honom om inte Christine gifter sig med Phantom. Christine gör sitt val. När operafolket hittar dem är Phantom spårlöst försvunnen.

logo mv

HelpLinkki

Facebook A-piiri