Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Merkityksellistä auttamista - Betydande hjälp

KlubienTapahtumatWebinaarilinkki

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Markkinoilla lähes 50 000 kävijää

Järjestyksessään 24. perinteiset Turun Saaristolaismarkkinat järjestettiin 14.–16.4.2023 Aurajoen rannassa, Läntisellä Rantakadulla Martinsillan ja Förin välisellä alueella - nyt toista kertaa tällä alueella. Uusi alue on osoittanut toimivuutensa niin yleisön ja myyjien kannalta.

Kolmipäiväiset Saaristolaismarkkinat järjestetään aina huhtikuussa Turun Kalamarkkinayhdistys ry:n toimesta, jonka jäseninä ovat Lions Club Turku/Aninkainen ry, Länsi-Suomen Kalatalouskeskus ry ja Åbolands Fiskarförbund rf. Lokakuussa järjestetään nelipäiväiset Silakkamarkkinat. Kalamarkkinayhdistyksen puheenjohtaja tulee aina Lions-klubistamme. Vuodesta 2019 alkaen puheenjohtajana on toiminut lion Reijo Vaura.

Saaristolaismarkkinoilla vieraili n. 48 000 ihmistä. Perjantain tuulinen sää verotti kävijämäärää, mutta lauantaina ja sunnuntaina kaunis sää houkutteli rantaan runsaasti väkeä. Tuotteet kävivät hyvin kaupaksi ja suosituimmat tuotteen myytiin loppuun. Kalaruokapaikoille syntyi ajoittain jonoja.

Lions Club Turku/Aninkainen pitää alueella grillikahviota, jota ylläpidetään klubilaisten ja puolisoiden toimesta – yhteensä 14 klubiveljeä ja 6 puolisoa osallistui monipuolisesti. Koko markkinatapahtuman järjestelyihin liittyen 260 tehtyä talkootuntia, 1200 ajettua kilometriä, 1000 kpl myytyä grillimakkaraa,


 

600 leivonnaista ja paljon enemmän kahvimukillisia!

Panostamme grillikahviossamme laatuun: Leivonnaiset saamme aina aamulla leivottuina Sunborn Bakeryn Naantalin Kylpylän leipomosta – ne tuovat meille jo monia vakioasiakkaita syömään markkinoiden parhaimman munkin! Grillimakkaramme sisältää aina vähintään 75% lihaa. Teimme Saaristolaismarkkinoiden kaikkien aikojen myyntiennätyksen.

Markkinajärjestäjän suurimpana ongelmana koroavuosien jälkeen on, että markkinamyyjistä 30-40% on lopettanut toimintansa. Nyt markkinoilla oli 75 myyjää, kun ennen koronaa oli tavanomaista 100-110 myyjää. Järjestäjien saamat tuotot ovat oleellisesti laskeneet, mutta kovalla työllä yritämme ponnistella entisiin lukemiin. Elämme toivossa, että vähitellen uutta nuorta myyjäsukupolvea alkaa ilmaantua.

Nähdään taas lokakuussa 19. – 22.10.2023 Turun Silakkamarkkinoilla.


 

 

HelpLinkki

Linkit

 APiirinVuosikokous

VK2024LinkkiPalkkiALAP

MylciJasenrekisteri2014 04 25 SLL palkkiLCI barLCIF linkkiLions verkkokauppaArne Ritari linkkiLeotPalkkiJalopeura linkkiMediakorttiSopimusLinkkipalkki