Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Merkityksellistä auttamista - Betydande hjälp

KlubienTapahtumatWebinaarilinkki

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Urhea leijonalauma uhmasi räntäsadetta hautausmaalla

Eipä tulee mieleen aiemmilta vuosilta yhtä rankkaa keliä sankaristillä käynnin aikaan. Odottelin melko vähäistä osanottoa ajellessani kohti Ylösnousemuskappelia. Yllätykseksi paikalle oli kertynyt kuitenkin n. 50 todennäköisesti enimmäkseen I Alueelta kotoisin olevaa leijonaa. Sateenvarjot olivat toki mukana, mutta suurin osa jätti sen pois kantaessaan kunniakkaasti klubinsa lippua PDG Jukka Rauhaniemen johtamassa kulkueessa.

 

Perinteiset laulut laulettiin Kupittaan miesten johdolla, mutta tilaisuuden kohokohtana oli tietysti istuvan piirikuvernöörin puhe. DG Pertti Tofferi oli kuin metronomi, vai oliko se meteorologi, osannut ottaa säätilan huomioon ja piti puheensa nasevasti ajankohtaisissa asioissa, peilaten tilannetta asiaan kuuluvasti Suomen itsenäisyyteen ja sen meille hankkineisiin veteraaneihin:

"Arvoisat leijonat

Vietämme tätä kirkkopyhää hyvin poikkeuksellisissa oloissa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheuttaa muutoksia ja rajoituksia elämäämme, ymmärrettävästi ihmiset ovat huolissaan tulevasta.

Tilanne on vakava ja huolestuttava ja meidän kaikkien tulee toimia vastuullisesti vallitsevassa tilanteessa. Kuitenkin maatamme on kohdannut paljon vaikeammatkin ajat historiamme saatossa. Itsenäisyytemme vaikea ja kivulias alkutaival ja sotavuodet 1939–1945 ja jälleenrakennusvuodet sotien jälkeen ovat näistä suurimpina esimerkkeinä. Laskemme tänään seppeleen sankariristille osoittaaksemme kunnioitusta ja kiitostamme niille, jotka maksoivat suurimman korvauksen itsenäisestä ja vapaasta Isänmaastamme. Tätä kirkkopyhää on vietetty aiemminkin vaikeissa ja poikkeuksellisissa merkeissä, kuten korona-aikana. Kuitenkin kaikesta on selvitty ja selviämme tästäkin tilanteesta.

 

Me suomalaiset olemme sitkeätä kansaa ja meillä on esimerkkinä sukupolvi, joka on kohdannut ja voittanut vaikeudet.

Näin kirkkopyhänä ajatuksemme siirtyvät kiitollisuudella ja kunnioituksella veteraanisukupolveen; miehiin ja naisiin. Heidän tekoihinsa itsenäistä isänmaatamme puolustaessaan ja valtavaan jälleenrakennukseen sodanjälkeen. He pelastivat tämän maan ja loivat siitä demokraattisen hyvinvointivaltion. Voimme tämänkin päivän vaikeassa tilanteessa hoitaa esimerkiksi Ukrainan sodan tuomat vaikeudet yhdessä, maailman edistyksellisemmistä valtioista sivistyneesti ja taloudellisesti turvattuna. Myös tämä on osaltaan Tammenlehväsukupolven ansiota. Suomen itsenäisyyttä puolustaneita veteraaneja oli keskuudessamme syyskuussa 2022 alussa vielä lähes 3 500, heistä sotainvalideja on noin kuusisataa. Veteraaniemme keski-ikä on 97 vuotta ja useita kymmeniä heistä on saavuttanut jo kunniakkaan sadan vuoden iän.

Heidän ansiostaan meillä on itsenäinen, vapaa Suomi."

Puheen jälkeen laskivat piirikuvernööri ja I Alueen puheenjohtaja Hilkka Mäkelä yhdessä seppeleen sankariristin juurelle. Vielä lopuksi kiitti piirikuvernööri erikseen tilaisuuteen osallistujia paikalla olosta säästä huolimatta. Eivät olleet sokerista nämä leijonat.HelpLinkki

Linkit

 APiirinVuosikokous

VK2024LinkkiPalkkiALAP

MylciJasenrekisteri2014 04 25 SLL palkkiLCI barLCIF linkkiLions verkkokauppaArne Ritari linkkiLeotPalkkiJalopeura linkkiMediakorttiSopimusLinkkipalkki