Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Hyvä teko hymyn kautta - En god gärning med ett leende

KlubienTapahtumat

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Kiusaamisesta terveeseen nettikäytökseen – ensimmäinen vanhempainilta pidettiin Kerttulan koululla Raisiossa

KiTeNet-hanke on ottanut ensimmäisen askeleen piirissämme. LC Naantali-Raisio ja LC Raisio Martinus yhdessä Kerttulan koulun kanssa mahdollistivat vanhempainillan. Ilta toteutui 20.4.2022. Koululta paikalla olivat 5.luokan opettaja, sometutor ja kuraattori. Aloitimme tilaisuuden hyvillä pullakahveilla.

Ilta käynnistyi sometutorin ja kuraattorin avauksella. Toivotimme vanhemmat tervetulleiksi iltaan. Kerroimme muutamalla sanalla KiTeNet-hankkeesta ja tavoitteesta kaventaa lasten ja vanhempien välistä digikuilua.

Keskustelusta ja illan asioista vetovastuussa olivat koulun edustajat. He tuntevat käytännön tilanteen koululla ja tiedostavat nuorten arkielämän koulun puitteissa. Keskustelujen alustuksena sometutor esitteli asioita ja katsoimme KiTeNet-hankkeen videoita. Kiitos osaavalle ja aktiiviselle koulun sometutorille. Me Lions-jäsenet osallistuimme keskusteluun pienryhmissä vanhempien kanssa. Yksi paljon keskustelua aiheuttanut oli TikTok-sovellus, joka nuorten keskuudessa on saanut paljon aktiivisia käyttäjiä. Kuten ilta osoitti, niin TikTok-sovelluksesta voidaan olla montaa mieltä.

 
Saimme illasta ajatuksia ja mietittävää. KiTeNet lyhenteenä on haastava.
Tilaisuus voisi olla isompi kokonaisuus useamman koulun oppilaiden vanhemmille. Tällöin illan voisi toteuttaa useamman klubin yhteistyönä. Kahvitarjoilun sijaan on myös vaihtoehtoja kuten hedelmät ja smoothiet.

Viemme piirissämme KiTeNet-hanketta eteenpäin ja tulevan kauden alkuun olemme suunnittelemassa yhteistä koulutusiltaa Lions Quest-ja KiTeNet-asioille. Vanhempien tukemisessa on paljon tehtävää ja somemaailma muuttuu koko ajan. Ollaan mukana auttamassa ja mahdollistamassa tilaisuuksia.

Kiitos Kerttulan koululle, luokan vanhemmille ja kaikille mukana olleille Lions-jäsenille.

Olli Välimäki


KiteNet kuva 1
 

HelpLinkki

Linkit

Kouvola2022Linkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki