Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

KlubienTapahtumat

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

 

Marraskuun harmaus on jälleen saapunut

Onneksi vielä joinakin päivinä aurinko on pilkistellyt, ja ulkoiluilma on ollut mitä miellyttävin. Suureksi ilokseni olen saanut huomata, että me lionit tosiaan kohtamme, toimimme ja viihdymme hyvin.

Tämän alkusyksyn aikana olen saanut vierailla 9 klubissa, neljässä juhlassa (10v, 20v, 40v, 60v) ja kolmessa aluefoorumissa. Olemme pitäneet kaksi piirihallituksen kokousta, toinen Salossa ja toinen yhteistyössä M-piirin kanssa Meri-Karinassa. Aktiviteeteista voisin laskea mukaan Uudessakaupungissa pidetyn puhekilpailun ja Rauhaniemen puutarhatalkoot. Näissä mainituissa tilaisuuksissa on karkeasti arvioiden ollut mukana yli 500 henkilöä. Ja kun lisään tähän henkilömäärään kaikki erilaiset nettipalaverit ja webinaarit, lukuun saa lisätä varmasti useita satoja nettikohtaamisia niin suomalaisten kuin eurooppalaisten lionien kanssa. Lions-yhteisö on todella virkeä ja täynnä Me autamme -toimintaa.

A-piirissä kuukauden vaihteessa oli 83 klubia ja niissä 2074 lionia. Suomen lions-lukumäärä samana ajankohtana oli 18 713 lionia.

 

Tässä piirikuvernöörikirjeessä raportoin jälleen toimintaamme kolmen strategisen tavoitteen osalta:

1. Piirissämme lisätään motivaatiota ja osaamista Lions-tehtäviin

Suomen Lions-liitto tarjoaa edelleen marras- ja joulukuussa webinaareja seuraavasti:

  • Nälkä 25.11.2021 klo 18
  • Palveluhalu ja ihmisläheisyys 15.12.2021 klo 18

Lions-työn johtajuudesta on tarjolla alkuvuodesta 2022 RLLI -koulutusta, joka valmentaa toimimiseen Lions-työn johtamisessa.


RLLI2

 

2. Piirissämme pidetään huolta ja kehitetään lionsien imagoa ja mainetta

Aluefoorumeissa syyskuun ja lokakuun aikana olemme saaneet tutustua alueiden puheenjohtajien, lohkojen puheenjohtajien ja presidenttien puheenvuorojen kautta moniin piirissämme toteutettuihin projekteihin ja hankkeisiin. Erinomaista toimintaa! Kirjoitelkaa juttuja aktiviteeteista piirimme nettisivuille ja raportoikaa ne MyLCiin, jotta saamme kaikki niistä enemmän tietoa.

Tässä yhteydessä haluan mainita muutaman kansainvälisten avustusteemojen mukaisesti paikallisesti toteutetun aktiviteetin. VDG1:n Pertti Tofferin johdolla syyskuussa osallistuimme näkövammaisten kesäpaikan puutarhatöihin, ja LC Turku/Sirius ja LC Naantali-Raisio organisoivat lokakuussa diabeteskävelyn. LC Masku tekee viikoittaista hyväntekeväisyystyötä yhteistyössä Maskun seurakunnan diakoniatyön kanssa. Aktiviteettina on mm viikoittain toimittaa Tokmannilta ylijäämäruokaa toimitettavaksi ruoka-apuna sitä tarvitseville. Tämä on erinomainen aktiviteetti teeman nälkä mukaisesti. Tämä aktiviteetti sopii myös ympäristöteeman alle.

Joulukuussa teemana on arvomme Palveluhalu ja ihmisläheisyys. Tämän teeman alle sopii erinomaisesti esim LC Aura/Sisun tekemä Sisupuisto.

Imagon ja maineemme kehittämiseen sopii erinomaisesti myös piirin organisoima koulutusristeily 4.12.2021 presidenttinimikkeiden mukaisesti työskenteleville. Koulutuksessa saamme tutustua ja kohdata mm Suomen Lions-liiton uuden puheenjohtajan Petri Kaukiaisen ja VCC Heikki Mäen. Kaikki tiedämme, että lionstyössä on tärkeä osa puolisoilla, ja he ovat tervetulleita matkalle mukaan.

Useat klubit ovat ilmoittaneet pitävänsä joulukonsertteja ja tekevänsä kunniakäyntejä hautausmailla.

 
Kiitos niistä näin etukäteen. Ne ovat palvelutyötämme kauneimmillaan.

Piirikuvernöörinä kutsun kaikkia klubeja ja erityisesti naisklubeja osallistumaan Turun hautausmaalla kunnianosoitustilaisuuteen lotille ja sankarivainajillemme 9.1.2022 klo 9:30 alkaen. Sodassa on taisteltu olemassaolosta, maamme itsenäisyydestä ja vapaudesta. Naiset ovat osallistuneet tähän taisteluun, ei ase kädessä, mutta kaikin muin tavoin. Heidän panoksensa maan vapaudelle on jäänyt liian vähälle huomiolle.

3. Tavoitteemme on positiivinen ja Lions-arvojen mukainen jäsenkasvu

Voimme iloita ja onnitella seuraavia klubeja ja kummeja saamistamme uusista jäsenistä:

Åland/Culinaria 3 uutta jäsentä, Åland/Freja 1, Brändö/Kumlinge 3, Aura/Sisu 2, Karinainen/Kyrö 3, Koski TL 2, Lieto/Loukinainen 1, Mietoinen/Ulricat 1, Mynämäki 1, Naantali-Raisio 2, Nousiainen 1, Pattinen 1, Paimio 2, Piikkiö 1, Turku/Sirius 1, Turku/City 1, Turku/Viola 1, Turku/Åbo 1 ja Vehmaa 1. yhteensä 29 lionia. Näiden lisäksi LC Auraan olen toimittanut 4 uuden jäsenen kansioita, LC Saloon 1 ja LC Naantali-Raisioon 1.

Siis 35 uutta jäsentä. Tervetuloa uudet jäsenet! Toivon, että klubit ja kummit pitävät hyvää huolta ja perehdyttävät uudet jäsenemme hyvin Lions-arvoihin. Toisaalta, muistetaanhan antaa uusille jäsenille oikeus kysyä ja kyseenalaistaa sekä toteuttaa uusia ideoita.

Muuta tärkeää:

Lion Antti Forsell on ottanut vastuulleen käynnistää toimintamme strategian uudistamisen. Tämä työ käynnistyy pienryhmillä. Yhteen osa-alueeseen sisältyy vielä uudestaan maantieteellinen piirijako. Toivotaan, että tällä kertaa asiaa lähestytään ja päätökset tehdään klubien ehdotukset huomioiden.


lions strategian tyopaketteja

Palveluhalu ja ihmisläheisyys ovat Lions-työn arvoja ja joulukuisia teemojamme.

IHMISLÄHEISYYS Lions-toiminnassa on avattu siten, että

  • ystävyys on tavoitteemme, ei välikappale
  • olemme suvaitsevia, ja pidämme kaikkia lähimmäisinämme
  • olemme lähellä autettaviamme

 
PALVELUHALU

  • haluamme aidosti auttaa apua tarvitsevia, erityisesti vähempiosasisia
  • haluamme turvata nuorisolle paremman tulevaisuudenhaluamme osallistua paikallisiin, kansallisiin ja kansainvälisiin projekteihin.

Näillä ajatuksilla kohti tapaamisia, tehdään edelleen noita mahtavia aktiviteetteja, toimitaan ja viihdytään etenkin organisoimisamme joulukonserteissa!


Eija Kesti

piirikuvernööri 2021-2022

 


 

Lataa dokumentti tästä:

 

Terveiset 4

pdf page

HelpLinkki

Linkit

Kouvola2022Linkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki