Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Skeittiparkki ja sydäniskuri Mietoisiin

LC Mietoinen toteutti paikallisten nuorten suuren haaveen – upean skeittiparkin Tavastilan vanhalle koripallokentälle. Hankkeeseen saatiin Leader-rahoitusta ja sitä olivat klubin lisäksi toteuttamassa myös paikallinen kyläyhdistys, urheiluseura ja MLL. Kenttä palvelee niin skeittaajia, skuuttaajia, rullaluistelijoita kuin BMX-pyörällä temppuilevia.

Hanke lähti käyntiin jo helmikuussa 2020, kun paikalliset lapset ja nuoret pääsivät ramppien suunnittelutyöhön. Siinä heitä auttoi ammattiskeittaaja ja –skuuttaaja. Kentän reunalle tulevat istutukset suunnitteli hortonomi. Skeittirampit lainasi paikallinen yritys vastikkeetta viideksi vuodeksi. Ne on aseteltu niin ettei kentälle synny risteäviä reittejä, ja aloittelijoiden ja aktiiviharrastajien rampit ovat eri puolilla. Hankkeessa mukana olleiden järjestöjen yhteisiä talkootyötunteja syntyi reilut 300.

Skeittiparkin yhtenä keskeisenä tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten liikuntaa sellaisella tavalla, joka heitä itseään innostaa. Samalla kylälle syntyi liikuntapaikka, jonne pääsee helposti ilman vanhempien tarjoamaa autokyytiä.

Lapset ottivat skeittiparkin heti omakseen ja uusia harrastajia on tullut paljon mukaan. Uuden parkin avajaiset järjestettiin elokuun lopussa ja paikka kuhisi niin nuorempaa kuin vanhempaakin väkeä.

 
Tilaisuuden vetonaulana oli helsinkiläinen Finscooter-tiimi, jossa skuuttavat mm lajin huiput Oiva Lehtonen, Kert Ounapuu ja Kassu Palén.

Mietoisten leijonien sydämellä on siis koko yhteisön monitasoinen hyvinvointi vauvasta vaariin. Siihen kokonaisuuteen istuu hyvin myös lähiyhteisön käyttöön hankittu defibrillaattori eli sydäniskuri. Laite asennettiin paikallisen kaupan eli Pyheen kyläkaupan seinälle, josta sitä myös lainataan isompia tilaisuuksia järjestävien tahojen tarpeisiin. Iskurien hankintakampanja on lähtenyt liikkeelle A-piiristä kahden LC Littoisten leijonan aloitteesta. Tällä hetkellä Suomessa on jo 205 leijonien lahjoittamaa sydäniskuria, kertoo hankkeen alkaessa piirikuvernöörinä toiminut Mietoisten klubin Risto Paukku.

Kaikki Suomen defibrillaattorit pyritään rekisteröimään ja niiden tarkka sijainti- ja saatavuustiedot löytyvät osoitteesta www.defi.fi. Niiden avulla sydän voidaan palauttaa toimintaan sen pysähtyessä.


 

lcdefi500   temppu500

Klubin presidentti Jouni Punta (vas.) ja sihteeri Risto Paukku esittelevät sydäniskuria.
Kuva Sari Honkasalo.

 

Oiva Lehtonen tekee volttia skuutilla. Kuva Saara Huovinen.

 

Teksti Pekka Heikkilä

 

 

HelpLinkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki