Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskasti eteenpäin - Roligt framåt

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Mynämäessä yhteistyössä Lions Clubit, seurakunta ja K-Supermarket

Mynämäessä on aloitettu kauppa-asiointiapu sitä tarvitseville koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Yhteistyössä on Mynämäen Lions Clubin kanssa mukana LC Mietoinen, Mynämäen seurakunnan diakoniatyö, Mietoisten kappeliseurakunta ja K-Supermarket Mynämäki.

 

Käytännössä järjestely toimii niin, että apua tarvitseva ottaa yhteyttä diakoniatyöhön ja toimittaa sen jälkeen saamiensa ohjeiden mukaan puhelimitse ostoslistansa välttämättömistä elintarvike- ja päivittäistavaratarpeista. Diakoniatyö toimittaa listan kauppaan, jossa työntekijät keräävät ostokset. Leijonat hakevat ostoskassit kaupasta ja toimittavat ne perille. Lasku maksetaan tilisiirrolla.

Tämänhetkisen tilanteen mukaan palvelua järjestetään alustavasti valmiuslain ajan eli 13.4. saakka.

Apua tarjotaan niille, jotka ovat kykenemättömiä suoriutumaan kauppa-asioinnista. Vapaaehtoisvoimin toimivat Lions Clubit pyytävät käyttämään harkintaa apua pyydettäessä, jotta resurssit riittävät tarjoamaan apua sitä eniten tarvitseville.

Kauppa-asiointia suorittavat täysin oireettomat henkilöt, jotka huolehtivat käsihygieniastaan asiaan kuuluvalla tavalla.

Toimitushetkellä pyritään välttämään tarpeetonta kontaktia toimittajien ja avunsaajan välillä. Ostokset jätetään esimerkiksi ulko-ovelle, mikäli avunsaaja pystyy ne siitä itse noutamaan.

Kauppa-avun tarjoaminen käynnistettiin nopealla aikataululla.

  • Havaitsimme, että sosiaalisessa mediassa huudeltiin tällaisen palvelun perään, ja joku mainitsi että Laitilassa Lions Club olisi tällaista järjestämässä. Asiasta keskusteltiin ensin klubin sisällä eikä kukaan ollut vastaan, vaan todettiin että tällaista vartenhan leijonat ovat olemassa, kertoo Marko Hannula Mynämäen Lions Clubista.
  • Ja hyvää toimintaa kannattaa aina kopioida, toteaa Hemmo Järvinen Mietoisten Lions Clubista. Yhteyttä otettiin sitten seurakuntaan ja K-Supermarketin kauppiaaseen Pasi Kallialaan.
  • Se oli kaikilta että joo ja joo, ja sitten ryhdyttiin miettimään toimintaperiaatteita, Hannula kertoo.

Kahdessa klubissa on nyt yhteensä kolmisenkymmentä vapaaehtoista, jotka ovat valmiita osallistumaan jakeluun.

Vielä ei ole tiedossa, paljonko avuntarvitsijoita on, mutta ensimmäinen puhelu tuli heti tiistaina, kun avun tarjoamisesta Mynämäen Lions Clubin Facebook-sivulla alustavasti ilmoitettiin. Toimintaohjeet saatiin valmiiksi keskiviikkona.

Seurakunnan diakonissa Sanna Jalonen, vastaava lastenohjaaja Tytti Poutanen ja lastenohjaaja Aija Aalto myöntävät, että käytännön järjestelyissä oli yllättävänkin monta yksityiskohtaa, jotka piti hioa kuntoon ennen toiminnan aloittamista.

 
Seurakunnan varhaiskasvatus toimii asiassa diakoniatyön apuna.

Lions Clubit näkevät tärkeänä, että tieto avustusmahdollisuudesta leviäisi, sillä kaikki eivät ole Facebookissa tai käytä nettiä.

  • Vaimoni oli ollut eilen apteekissa, ja edellä jonossa oleva iäkkäämpi mies oli todennut, että hänen oli pakko tulla itse asioimaan, kun ei ole lähiomaisia tai ketään naapuria tai tuttavaa, jota voisi pyytää. Toivottavasti tämä lehtijuttu tavoittaa nyt hänet ja muut samassa tilanteessa olevat, toteaa Jouko Suominen LC Mynämäestä.

Mynämäen K-Supermarketissa on poikkeustilanteeseen varauduttu muun muassa tehostamalla siivousta, ja torstaista alkaen kauppa on riskiryhmille avoinna ennen normaalia aukioloaikaa klo 06–07.

  • Keräyspalvelu tulee vaatimaan erityisjärjestelyjä, mutta onneksi meillä on työntekijöiden lisäksi myös muita henkilöitä, jotka ovat valmiit tekemään tätä työtä, kertoo Pasi Kalliala.
Fakta

Mikäli tarvitsee itse apua tai tietää jonkun, joka sitä tarvitsee, yhteyttä voi ottaa Mynämäen seurakunnan diakoniatyön numeroihin 044-330 7055 tai 044-331 2493.

Mikäli avunsaajalla on todettu koronavirustartunta tai hänet on asetettu karanteeniin, asia on ilmoitettava selvästi.

Ostoslista laaditaan saatujen ohjeiden mukaisesti ja toimitetaan puhelimitse diakoniatyölle.

Pakasteita ei toimiteta, ja hyvä on miettiä listaan myös korvaava tuote, jos jotain tuotetta ei ole.

Tilauspäivät ovat maanantai ja keskiviikko klo 12 mennessä, jakopäivät tiistai ja torstai. Jako suoritetaan tilauspäivää seuraavana päivänä.

Ennen toimitusta avunsaajalle soitetaan ja kerrotaan toimitusajankohta.

Diakoniatyö laskuttaa avunsaajalta toimitetuista elintarvikkeista, päivittäistavaroista ja kaupan keruupalvelusta aiheutuneet kustannukset. Mikäli avunsaajan taloudellinen tilanne on heikko, on ostokset mahdollista saada erikseen sovittuna myös diakonia-avustuksena.

Lions Clubeja edustavat tavarantoimittajat eivät vastaanota rahaa tai ota maksukortteja haltuunsa missään tilanteessa. 

https://www.lcmynamaki.fi/wp-content/uploads/2016/08/lions-logo.png   LCMietoinenNimi

HelpLinkki

Linkit

2014 04 25 SLL palkki LCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri