Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

107 a logo ei varjoa

 

 Hyvä Lion ja kumppani!

Hauskaa yhdessä

Meneillään olevaa toimikautta on kulunut kolme kuukautta ja toivottavasti vauhti klubissanne on huipussaan. Piirissä vallitsee täys toiminta. Koulutusjohtajamme DC Marja-Leena Knuutinen tekee intensiiviset työtä ja meillä on äskettäin ollut Lions Quest -ilta, viestintäilta sekä Nuorisovaihtoilta. Lähitulevaisuudessa meillä on myös Lions tiedotusilta josta voitte lukea enemmän kirjeen loppuosassa. Meillä on ollut monta Lions jotka ovat antaneet työpanoksensa mm Turun Sillimarkkinoilla ja Nenäpäiväkeräyksessä TPS:än jääkiekko-ottelun aikana.

 

Jäsenkehitys

Toivon että sinä ja klubisi teette aktiivisesti työtä jäsenhankinnan kanssa ja jossa voitte hyödyntää ” Haku päällä” kampanjaa ja sitten toivon että keskustelette klubissanne teemastamme ” Hauskaa yhdessä”. Vuoden piiriteema on ensikädessä suunnitelma kohentaa viihtyvyyttä klubeissamme. Tämän kuun PK Extrassa joka käsittelee ” mikä on klubimme vointi”, esitellään ehdotuksia LCI:n kotisivuilla olevista resursseista joilla voi auttaa tämän asian tarkistamista. Tätä kirjoittaessa meillä on ainoana piirinä Suomessa positiivinen jäsenkehitys , joskin vain +7, mutta tiedän että monet klubit tekevät aktiivisesti töitä jäsenhankinnan kanssa ja sen lisäksi meillä on mahdollisesti tulossa uusia klubeja piirissä. Meille on tulossa myös Ahvenanmaalle yksi uusi klubi. Sillä tulee olemaan kulinaarinen teema mikä on uutta, mutta ruokaharrastus on suuri joten luulen että syntyy muitakin saman tyylisiä klubeja jos tämä menestyy.
Haluan tässä yhteydessä huomioida ja kiittää Lions Club Tarvasjokea presidentti Jouni Rauhalan johdolla joka on jo kolmen ensimmäisen kuukauden aikana saannit viisi uuttaa jäsentä avaamalla klubin naisjäsenille. Lähetän hajuvedet presidentille sekä kummeille pienenä kiitoksena hyvin tehdystä työstä ja toivon että saan taas palkita jonkun klubin kolmen kuukauden päästä erikoisen hienosta jäsenhankinta työstä.

 

Uusi kansainvälinen kotisivu

LCI on viime viikolla vihdoin julkistanut kokonaan uudet kotisivut omalle käyttöympäristölle ja joiden pitäisi olla sekä käyttäjäystävällisiä että selkeitä ja näin ollen helpottaa tiedon löytämisen. Tulette varmaan kohtaamaan joitain ohjelmistovirheitä kun selaatte sivuja mutta meidän tulee olla kiitollisia että Lions on niin suuri Pohjoismaissa että sekä suomi ja ruotsi ovat Lions maailman kahdentoista kansainvälisen kielen joukossa. Surffaa www.lionsclubs.org sivuille ja tutustu uuteen portaaliin.

MyLion

Muista käydä www.mylion.org sivuilla ja lataa uusi Lions sovellus. Yhä useampi Lion kommunikoi toistensa kanssa sivuilla ja sovelluksesta löytyy hienoa tietoa toisten klubien palvelu projekteista.

Lions tiedotusilta lion ja partnerille

Piirin vuotuinen Lions tiedotusilta pidetään 4.12. Se on tarkoitettu kaikille lioneille ja partnereille jotka haluavat enemmän tietoa Lions toiminnasta. Mikäli et ole käynyt Lions tiedotusillassa niin tee se, saat enemmän ” lihaa luiden päälle” ja saat lisää tietoa klubin ulkopuolisista mahdollisuuksista , piirissä, kansallisesti ja kansainvälisesti. Kutsu ja enemmän tietoa löytyy kotisivuilta.
Toivon että luette myös PK Extran jonka aiheena on ”mikä on klubimme vointi?”

.


Muistakaa pitää hauskaa yhdessä!
Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

  Tulosta PDF

Extraan

 


campaign100 logo DGTiedot lcif 50th anniversary logo

 

 

  DGExtra Extra3

 

Jokaisen Lionsin ajankohtaisia tapahtumia käsittelevän PK-kirjeen jälkeen, tulen, kuten aikaisemmin kerroin, lähettämään PK:n lisäkirjeen, joka liittyy yhteiseen hauskanpitoon. Jäsenen viihtymiseen vaikuttaa niin monta tekijää ja sen takia olen jakanut ne seuraavien otsikkojen alle:

1. MIKSI LION LOPETTAA?
2. REKRYTOINTI & JATKUVUUS
3. MITEN KLUBI VOI?
4. MIKÄ ON LIONS?
5. LCI WEB-MAHDOLLISUUDET LIONSISSA
6. OPPIKAA TUNTEMAAN TOISIANNE
7. LAAJENNA NÄKYMIÄ
8. LUOVUUS & MONINAISUUS
9. TUNNUSTUS

2.Miten klubi voi?

Vaikka me vuosittain vaihdamme presidenttiä ja toimihenkilöitä, jotka toivottavasti tuovat uusia raikkaita ideoita toimintakaudelleen, saattaa klubitoiminnasta puuttua osia tai siinä olla osia, jotka eivät toimi niin hyvin. Kuten ensimmäisessä DG Extrassa ”Miksi Lion lopettaa” totesin, on tärkeä silloin tällöin tunnustella klubin tunnelmaa. Kun joku lopettaa, se on jo tragedia ja liian myöhään pelastaa jäsenen. LCI:n kotisivuilla on suomeksi ja ruotsiksi runsaasti tätä koskevia resursseja tutkittavaksi. Siinä on yksinkertaisia ohjelmia kuten esimerkiksi ”Lions club erinomaisuusohjelma” josta voidaan katsoa mitä LCI:n mielestä olisi hyvä ottaa mukaan toimintaansa, jotta klubi joka vuosi saisi erinomaisuuspalkinnon.

 
Presidenteille olisi hyvä työrukkanen tarkistaa, että kaikki osat hyvälle toiminnalle ovat mukana. Lisäksi siinä on monimutkaisempia ohjelmia, joissa ensin selvitetään klubin jäsenten meilipidettä toiminnasta. Tämän jälkeen on olemassa selvitys, jossa nähdään klubin vahvat ja heikot osat, jotta voidaan heikkoihin puuttua. Sellainen on ”Ohjelma klubin laatualoite”, joka voidaan toteuttaa eri tavalla, joko niin että jäsenet täyttävät kyselyt kotona, ne yhteensovitetaan ja sen mukaan toimitaan. Vaihtoehtoisesti voidaan jakaa kaikki osiot 30 minuutin istuntoihin, joita vuorotellen otetaan klubi-illassa käsittelyyn ja keskustellaan tuloksista. Vaihtoehtona on myös koko ohjelman ottaminen kerrallaan käsittelyyn yhden osapäivän aikana, jolloin selvitetään jokainen osio, keskustellaan vastauksista ja suunnitellaan mahdollisia muutoksia toiminnassa.

Tässä tulee vielä kaksi vielä yksinkertaisempaa tiedostoa, joihin kannatta tutustua:

TEIDÄN KLUBINNE, TEIDÄN TAPANNE

Käsikirja ”Teidän klubinne, Teidän tapanne!” Voisi auttaa klubiasi sovittamaan kokouksianne paremmin jäsenten tarpeisiin ja elämänrytmiin.

SUUNNIELMA VAHVEMMALLE KLUBILLE

Käsikirja ”Suunnitelma vahvemmalle klubille” keskittyy klubin toimintaan, johtajavalmennukseen ja jäseniin, ja se antaa asteittain opastuksen klubin arvioinnille, tavoitteiden asettelulle ja suunnitelmanne kehittämiselle.


Toivottavasti jokin resurssi auttaa teitä ja klubianne ja muistakaa pitää hauskaa yhdessä!

Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

 

pdf page


 

HelpLinkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri