Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Lions-viikon perinteinen yhteistapahtuma Turun hautausmaalla

Kutakuinkin 90 I Alueen lionia kokoontui sopivasti 13.1.2019, Melvin Jonesin 140-vuotissyntymäpäivänä, kunnioittamaan sankarivainajiamme. Pikku pakkasessa reipas ja näyttävä leijonajoukko Suomen, piirin, Ahvenanmaan ja klubien lippuineen marssi Ylösnousemuskappelin pysänköintipaikalta sankarihaudoille.

Osallistujajoukon vetäjänä toimineen everstiluutnantti evp. Jukka Rauhaniemen (LC Turku/Suikkila) luvalla kulku tapahtui kuitenkin omaan tahtiin. Jussi Vikaisen käsialaa olevan sankaripatsaan luona sitten ryhdistäydyttiin. Liput tekivät kunniaa ja laulettiin yhdessä virsi Jumala ompi linnamme. Piirikuvernööri Björn Hägerstrand puhui (puhe referoitu alla) ja laski seppeleen yhdessä alueen puheenjohtajan Pertti Tofferin kanssa.
 
Ennen paikalta poistumistaa laulettiin vielä yhteisesti Oi kallis Suomenmaa.

Hyvin sujuneeseen tilaisuuteen osallistuneille oli järjestetty viela kahvitilaisuus Lehmusvalkamassa LC Turku/Auroran toimesta. Kaikki eivät sinne tulleet, mutta huomattava joukko joka tapauksessa.


 


 

Piirikuvernöörin puhe:

Hyvät Leijonat ja partnerit!

Olemme tänään kokoontuneet tänne Turun sankarihaudoille kunnioittamaan Suomen sodissa kaatuneiden muistoa. Heillä, jotka aikoinaan lähtivät sotaan, oli yhteinen päämäärä – Suomen itsenäisyyden säilyttäminen. Itsenäisyys säilyi mutta noin satatuhatta menetti henkensä sen puolesta. Niistä, jotka palasivat rintamalta, noin satakaksikymmentätuhatta ihmistä oli vähemmän tai enemmän invalidisoituneita. Samalla lähes puoli miljoonaa karjalaista menetti kotinsa ja joutuvat evakkoon.

Olemme toissa vuonna juhlineet itsenäisyytemme satavuotista taipaletta.

Niin kuin tasavallan presidentti Sauli Niinistö äsken eräässä puheessa on lausunut:” Kun me juhlimme itsenäisyytemme muistetaan yleensä mennyttä, mutta samalla katsotaan tulevaan. Olemme jo pitkään saaneet elää rauhanaikaa. On silti aina pidettävä mielessä, etteivät rauha ja itsenäisyyskään ole koskaan itsestään selvyyksiä”.

Kun talvisota syttyi lähes 80 (kahdeksan kymmentä) vuotta sitten, nuoret ikäpolvet joutuivat, ase kädessä, torjumaan vihollisen hyökkäystä. Suuri osa niistä jotka selvisivät hengissä sodista, olivat palvelleet isänmaata viisi vuotta. Piti ponnistaa uuteen elämään ja elää sotien aiheuttamien fyysisten ja psyykkisten vammojen kanssa. Kuitenkin. Tämä sukupolvi jaksoi kuitenkin rakentaa tätä meidän isänmaata uskomalla kykyynsä luoda maallemme parempaa tulevaisuutta. Meidän sukupolvemme nauttii nyt näitten ponnistuksien satoa.

 

Keskuudessamme elää vielä sotaveteraaneja. Veteraanit ovat olleet Suomen leijonien palvelukohde alusta alkaen. Olkaamme heidän tukena kunnes me kuulemme viho viimeisen iltahuudon.

Arvoisat leijonat

YK:n viimeisen onnellisuusraportin mukaan ”Suomi on maailman onnellisin maa”!

Suomi kuuluu maailman rikkaimpiin maihin, koulutustasomme kuuluu korkeimpaan. Kaikki on kai hyvin, kun kuuluu olla? Näin ei kuitenkaan kaikissa olosuhteissa. Kuten Punainen Sulka-keräys osoitti on suuri
tarve tukea paikkaansa elämässä hakevaa nuorisoa. Tämä muun muassa syrjäytymisen estämiseksi ja hyvän henkisen terveyden edistämiseksi.

Toiminnassamme meillä on yhteinen vastuu siitä että me onnistumme tehtävässämme. Puhutaan paljon johtajuudesta ja johtamistaidosta. Tehtävät vaihtuvat kuitenkin nopeaan tahtiin, useimmissa tehtävissä toimimme vain vuosi kerrallaan. Jos me teemme työtä positiivisin mielin ja käytämme maalaisjärkeä, niin me varmasti onnistumme meidän tehtävissämme. Tarvitaan kuitenkin kaikkien apu ja vankka luottamus siihen että jokainen tekee parhaansa Lions-tavoitteiden saavuttamiseksi. Minusta A-piiri voi tässä suhteessa olla esimerkkinä muille.

Toivotan kaikille teille antoisaa leijonavuotta 2019, pitäkäämme hauskaa yhdessä!

Piirikuvernööri
Björn Hägerstrand


 


 

 

HelpLinkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri