Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

KlubienTapahtumat

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Silakkamarkkinat ovat yksi tärkeimmistä kalamarkkinatapahtumista

 

IMG 3470 Silakkamarkkinat 400Silakkamarkkinoiden järjestäjä, Turun kalamarkkinayhdistys, piti tiedotustilaisuuden 19.10.2015 Ravintolalaiva Svarte Rudolfissa

torstaina alkavasta järjestyksessään 37. silakkamarkkinoista.

 

Tilaisuuden avasi LC Turku/Aninkaisten edustaja Rainer Helenius toivottamalla paikalle saapuneet tervetulleiksi ja esittelemällä paikalla olleet järjestäjien edustajat.

 

IMG 3472 Silakkamarkkinat 400L-S Kalatalouskeskus ry:n edustaja Olli Ylönen kertoi itse tapahtumasta ja paikalle saapuvista myyjistä. Kokonaisuudessaan myyjien määrässä on ollut hieman laskeva trendi viimevuosien aikana. Tästä huolimatta paikalle on ilmoittautunut hyvä joukko kala-, elintarvike- ja käsityömyyjiä.

 

Viikonloppuna on kalankäsittelynäytöksiä ja tälläkin kertaa osa keskustan ravintoloista on lähtenyt mukaan silakkamarkkina-teemaan erilaisilla silakka-annoksilla.

 

Uutena ohjelmanumerona on kalastusvälinehuutokauppa, jonka järjestää kalastusseura West Coast Trolling Team meritaimenten hyväksi.

 

IMG 3487 Silakkamarkkinat 400Pro Kala ry:n Toiminnanjohtaja Katriina Partanen kertoi suomalaisten kalankulutuksesta. Katriinan mukaan Suomessa syödään hyvin kalaa mutta kotimaisen kalan osuus ruokapöydissä on pudonnut selvästi. Tänään vain 26 % on kotimaista kalaa ja loput tuodaan ulkoa. Suomalaiset haluavat syödä enemmän kalaa, jopa 94 % kansasta syö kalaa ja heistä ¾ haluaisi syödä enemmän kalaa.

 

Ammattimainen kalastus parantaa Itämeren tilaa ja siten lähikalan käytöllä on myös luonnon kannalta suuri merkitys. Sesonkikalojen käyttöä tulisi lisätä eli keskittyä siihen mitä on kullakin hetkellä tarjolla eikä siihen mitä puuttuu. Tulisi nähdä rikkautena eri sesonkien kalalajit. Huippusesongin aikana kalan laatu ja saatavuus on parhaimmillaan.

 

Silakkamarkkinat on äärettömän tärkeä tapahtuma kalatietoisuuden lisäämiselle. Se tuo kalastajat ja kalatuotteet keskelle kaupunkia meidän kaikkien saataville.

 

IMG 3489 Silakkamarkkinat 400Infotilaisuus päättyi, kuinkas muuten, yksinkertaisuudessaan erinomaiseen silakkalounaaseen!

 

Tervetuloa Turun Silakkamarkkinoille torstaista sunnuntaihin 22. – 25.10.2015!


LC Turku/Aninkainen

 

Kuvat ja teksti
Ismo Viinikainen
A-piirin tiedotus ja internet

HelpLinkki

Linkit

Kouvola2022Linkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri