Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Kohdataan, toimitaan ja viihdytään - Träffas, agerar och trivs

KlubienTapahtumat

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Leijonat tutustuivat Lions Quest -koulutusohjelmaan 9.3.2016

IMG 7019 LionsQuest 9.3.2016 400Lions Quest on usein kuultu koulutustapahtuma mutta moniko tietää mitä koulutus pitää sisällään?

Tähän kysymykseen saatiin eriomainen selvitys Pöytyän Haukkavuorella järjestetyssä tietoiskussa. Paikalle kokoontui noin 20 leijonaa kuuntelemaan Hanna Kokkalan esitystä Lions Questista.

IMG 6979 LionsQuest 9.3.2016 400Marja-Leena Knuutisen avaussanojen jälkeen piirikuvernööri Ari Lindell kertoi tuoreet terveiset Maarianhaminan kuvernöörineuvoston kokouksesta. Ari kertoi myös havainnoistaan kauden aikana tehdyistä klubivierailuista piirin alueella.

Klubien jäsenten ikärakenne ei poikkea muiden piirien ikärakenteesta mutta huolestuttavaa ovat klubit, joiden jäsenmäärä on jopa alle 20 henkilöä. Klubien välinen yhteistyö on pikkuhiljaa parantunut mutta on edelleen tärkeä kehityskohde. Virkojen siirto kauden vaihtuessa on asia, johon Ari haluaa kaikkien kiinnittävän huomiota.

IMG 7004 LionsQuest 9.3.2016 400Arin jälkeen Virpi Lukkarla kertoi VOM:sta. VOM tulee sanoista ”Vastuu on meidän”. Se pitää sisällään ohjeistusta internetin käytöstä kolmasluokkalaisille. Opasvihkonen on tarkoitettu opettajille ja vanhemmille antamaan tietoa mm. internetin sudenkuopista ja ikärajoista.

Virpin mukaan on vakava asia, jos nuori kertoo katseltuaan raakaa väkivaltaa että ”ei tunnu miltään”. Klubit voivat hankkia opasvihkosia ja toimittaa niitä kouluihin opettajien ja oppilaiden käyttöön.

IMG 7028 LionsQuest 9.3.2016 400Virpin erittäin ajankohtaisen esityksen jälkeen päästiin toiseen illan pääaiheista – Lions Quest. Hanna Kokkala on opetusalan ammattilainen ja hän on toiminut Lions Quest -koulutuksessa jo yli 20 vuotta. Puolentoista tunnin aikana ryhmä sai tiiviiin paketin koulutusohjelmasta hyvin konkreettisella tavalla.

Paikalla olleet pääsivät osallistumaan itse koulutukseen Hannan mukaansatempaavan esityksen aikana. Ensimmäisessä harjoituksessa muodostettiin perheitä, joiden avulla osallistujat tutustuivat toisiinsa.

IMG 7044 LionsQuest 9.3.2016 400Ryhmissä suoritettiin harjoitus toisensa perään ja aika kului kuin lentäen. Ilmapiiri oli koko esityksen aikana erittäin positiivinen ja iltaa olisi voitu jatkaa vielä monta tuntia lisää.

Joka tapauksessa ryhmän ymmärrys asiasta parani selvästi. Kaikki olivat varmasti samaa mieltä, että vastaavia tilaisuuksia pitäisi järjestää useamminkin, jolloin leijonien tietämys Lions Quest -koulutusohjelmasta paranisi huomattavasti.

Illan päätteeksi Heini Brushane kertoi tulevan kesän nuorisoleiristä. Leirin valmistelut ovat jo hyvässä vauhdissa. Yksi suurimmista haasteista on jälleen kerran isäntäperheiden löytäminen nuorisoleirille saapuville nuorille.

Mutta pala kerrallaan asiat loksahtavat kohdalleen ja tulossa on jälleen varmasti ikimuistettava kokemus kaikille leiriin osallistuville nuorille.

Teksti ja kuvat
Ismo Viinikainen
107 A-piirin tiedotus ja internet

HelpLinkki

Linkit

Kouvola2022Linkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri