Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Hyvä teko hymyn kautta - En god gärning med ett leende

KlubienTapahtumat

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Yhteistyöllä ja toimintatapoja uudistaen

Kesän lämpö hellitteli varmasti meitä kaikkia Juhannuksen aikana ja suoranainen helle näyttää jatkuvan ainakin tämän viikon.

Piirikuvernöörin tehtävässä edessäni on viimeinen viikko. Millaisia tuntemuksia se minussa herättää? Sitä kysyin itseltäni. Ensinnäkin olen erittäin kiitollinen, että sain mahdollisuuden tutustua näin perusteellisesti piirimme ja myös laajemmin suomalaiseen Lions-hyväntekeväisyystyöhön. Yhtään päivää en vaihtaisi ja lionstyö sisältyi jokseenkin jokaiseen päivään.

Mm. tapaamisemme piirin johtoryhmän kanssa joka kuukausi, GAT-tiimin tapaamiset, lukuisat puhelut ja webinaarit useiden klubilaisten ja liiton henkilökunnan kanssa, klubien juhlatilaisuudet sekä viralliset kokoukset piirihallituksen kanssa ovat joka kerta lisänneet ja kehittäneet ymmärtämystä yhteistyön ja uudistamisen merkityksestä toiminnassa. Jokaisesta klubivierailusta ja tapaamisesta kotiin ajaessani tunsin olevani onnellinen siitä, että olen mukana lionien organisaatiossa. Me lionit teemme todella merkityksellistä työtä.

Mentorointia olen kokenut, tukenut ja seurannut koko työelämäni ajan. Olen äärettömän iloinen, että tällä kaudella nimeämäni mentorihuivin on vastaanottanut tusinan verran palvelua sydämestään tekeviä lioneja.

Piirin ja liiton vuosikokoukset

Lions-piirimme 107A ry:n vuosikokouspöytäkirja on luettavissa tästä.

Vuosikokoustoimikuntamme palautepalaverissa löysimme luonnollisesti jotain kehitettävääkin. Erityisesti meitä huolettaa vuoden 2024 vuosikokouksen organisointi Turussa laivakokouksessa. Noin 170 hengen kokous onnistui laivakokouksena moitteetta, mutta yli 1000 hengelle se on mielestämme mahdoton.

 

Kadet

Yhdessä totesimme palautepalaverissa, että meitä oli laivalla n 170 lionia mukana. Vuosikokous eteni saamamme palautteen mukaan tehokkaasti ja ohjatusti, ja että vuosijuhlassamme oli juhlavan rento sekä hyväntuulinen ilmapiiri merellisen musiikin sitä täydentäen. Siispä kohtasimme, toimimme ja viihdyimme! Iso kiitos kaikille mukana olleille ja erityisesti vuosikokouksen juhlatoimikunnalle.

Erityiskiitoksen ansaitsee DC Reino Laine. Hän aktiivisuudellaan sai aikaan sen, että piirissämme kaudella 2021-2022 lyötiin uusia ritareita kaikkiaan 24 ja yksi PROritari. Tämä on uusi vuosiennätys koko maassa. AR-säätiö kartutti A-piirin ansiosta rahastoaan 28600€. Siispä kannustan anomaan tukea aktiviteetteihin.


Suomen Lions-liiton vuosikokouksen materiaalit löytyvät liiton nettisivuilta.

Lions-liiton vuosikokous oli enemmän traditionaalinen kokous, mutta 20-luvun tyylinen iltajuhla hauskan ohjelman kera kyllä vapautti lionit tutustumaan enemmän eri puolilta Suomea tulleisiin kollegoihin.

Piirillemme erittäin tärkeä ja vastuullinen asia on se, että VCC Heikki Mäki LC Paattisilta valittiin Lions-liiton puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajaksi valittiin DG Mika Pirttivaara LC Tapiolasta. Täten toivotan molemmille menestystä ja myös onnea valittuun tehtävään. Lions-liiton teema on tulevalla kaudella Lions – avoin muutokselle. Ollaanhan kaikki mukana tukemassa Heikki-puheenjohtajaa tavoitteineen ja vaikuttamassa lionstoiminnan

 
tulevaisuuteen sitä uudistaen ja kehittäen. Tämä on käsittääkseni osa lionslupaustamme.

Erittäin hienoa liiton vuosikokouksessa oli se, että saimme tutustua kansainväliseen johtajaamme Douglas X. Alexanderiin. Hänen lämminhenkinen, hyväntekeväisyyttä ja palvelua from the Heart tukeva puheensa varmasti kosketti meitä kaikkia. Toki itselleni ikimuistoista oli saada hänen kädestään International President`s Certificate of Appreciation. Kiitos siitä kuuluu tätä huomionosoitusta esittäneille ja erityisesti jokaiselle piirissämme yhteistyötä toimineelle lionille.

PS. kotimainen jäsenmaksu pysyy ennallaan, paitsi opiskelijat ja leot pääsevät puoleen hintaan.


Lionismin tulevaisuus

Lionismi elää ja kehittyy parhaiten klubien ja siinä toimivien jäsenten toiminnan kautta. Olemme klubeissa avainasemassa.

Koronavuodet ovat raskaasti velottaneet jäsenmäärää koko maassa.

 

Piirissämme yksi klubi lopetti toimintansa. Toivomme, että moni lopettaneen klubin jäsenistä löytää kuitenkin uuden klubin hyväntekeväisyystyönsä jatkamiseksi. Tämä kevätkausi valoi uskoa jo parempaan.


Taulukko jäsenkehitysx piireissä

Raporttien mukaan massamme ehdimme palvella yli miljoonaa ihmistä. Myös taloudellinen tuki Ukrainalle on ollut ennätyksellistä.

Kauden aikana vierailuillani ja kokouksissa on ollut todella hienoa kuulla kertomuksia siitä, miten klubi on löytänyt uusia aktiviteettejä, miten on luovuttu ns pönöttävistä kokouksista, alettu pitämään vapaamuotoisia kokoontumisia ja miten on saatu uusia jäseniä mukaan jne. Uudistamista ja uudistumista tapahtuu koko ajan. Ja raportointia, kyllä, sitä tarvittaisiin enemmän ja tehokkaammin.

Uusia jäseniä piirissämme saimme kaudella 2021-2022 70. Pidetäänhän heidän perehdyttämisestä hyvää huolta ja kuunnellaan tarkalla korvalla, mitä he toivovat ja ovat valmiit ehdottamaan/tekemään.

 
Toukokuun kirjeessäni jo avasin tulevaa strategiatyötä. Syyskaudella käynnistämme ns arvokeskustelut klubeissa, joihin perustuen lionstoimintaa aletaan suunnata kohti tulevaisuutta. Siispä kaikki mukaan vaikuttamaan!

Piirimme tulevaa kautta 2022-2023 johtaa piirikuvernöörinä Pertti Tofferi LC Turku/Linnasta, 1. varapiirikuvernöörinä Olli Välimäki, LC Raisio/Martinuksesta ja 2. varapiirikuvernöörinä Hannu Mäenpää LC Turku/Kupittaalta. CT Reijo Vaura LC Turku/Aninkaisesta on luvannut ns. saattaen ja mentoroiden perehdyttää DC Ritva Raitmaan LC Naantali-Raisiosta piirin rahastonhoitajan tehtävään. Piirisihteerinä tulee toimimaan lion Jari Järvelä LC Karinainen/Kyröstä. Menestystä ja onnea!


Luottavaisin ja kiitollisin mielin siirryn IPDG-tehtävääni. Virtuaalihalaukseni teille kaikille!

Oikein hyvää ja rentouttavaa kesää.

Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme.

Eija Kesti
DG 2021-2022

 

 
Terveiset 9

pdf page

HelpLinkki

Linkit

Kouvola2022Linkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri