Lions-piiri 107A ry - Lionsdistrikt 107A rf

Hyvä teko hymyn kautta - En god gärning med ett leende

KlubienTapahtumat

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

Miksi olemme lioneja?

LUOTETTAVUUS on yksi arvoistamme - Olemme rehellisiä ja oikeudenmukaisia
• Olemme vastuullisia
• Sitoudumme tehtäviin

Meitä lioneja A-piirissä on viimeisimmän raportin mukaan 2037 hlöä. Klubeja on kaikkiaan edelleen 83.

Raportteja tutkiessa on ilo lukea, että 28 klubia on löytänyt kauteni aikana uusia jäseniä, yhteensä 51 uutta lionia. Hienoa! Toisaalta harmittavaista on huomata, että 44:stä klubista on lähtenyt yhteensä 101 lionia. Kuolemalle emme voi mitään, ja se on pienentänyt joukkoamme 22:lla henkilöllä. Tiedostojen mukaan yhdeksästä klubista on lähtenyt enemmän kuin kaksi lionia erilaisista syistä. Ilolla totean, että kaikkiaan kymmenessä klubissa on mukavasti jo vähentynyt jäsenmäärä ”paikattu” kokonaan tai osittain uusilla jäsenillä. Uskon, että näin toimintaan on saatu uutta innostunutta energiaa.

Jos jäsenmäärä on pudonnut enemmän kuin kahdella, toivon, että presidentit ottaisivat asian keskusteluun klubissa ja todellakin selvittäisivät syyn.

Kuvernöörineuvoston kokous Kokkolassa
 Kokkola1  Kokkola2

Kuvernöörineuvosto kokoontui Kokkolassa 11.-13.3.2022. Kokous oli kaikkineen erinomaisesti organisoitu. Tilana Kokkolan kaupungintalo oli juuri tällaiseen tapahtumaan sopiva ympäristö. Paikalla oli päiväkokouksessa n 80 ja iltajuhlassa lähes 130 henkilöä.

Otan tähän kirjeeseen yhden meitä kaikkia lioneja koskevan asian KVN-pöytäkirjasta, johon on kirjattu kaikkiaan 20 pykälää.

Lions-liiton vuosikokouksessa Kouvolassa on esitettävänä piirikuvernöörien ja hallituksen esittämänä seuraava muutos:

  • Lions-arpojen osalta esitetään muutosta, jolla tavoitellaan tuoton merkittävää kasvattamista ja samalla aktiviteettien tuottojen käytön laajentamista liiton kaikkiin palveluaktiviteetteihin sekä liiton katastrofirahastolle, jolle kohdistettaisiin 20 prosenttia arpojen tuotosta. Samalla vahvistetaan liiton kykyä investoida Lions-toiminnan kasvuun.
  • Kasvattaminen tapahtuu siten, että jokaiselle jäsenelle lähetetään viisi arpaa. Niiden ostaminen on täysin vapaaehtoista ja lähetyksen mukana tulee kirjekuori, jossa arvat voi palauttaa ilman kuluja. Painettujen arpojen määrä tulee olemaan yli viisi kertaa nykyistä suurempi ja myös jaettavien palkintojen määrä kasvaa samassa suhteessa.
  • Arpoja voi edelleen myydä myös ulkopuolisille.
  • Joulukorttiaktiviteettiin osallistuvat klubit saavat 50 % käytettäväkseen omiin palveluaktiviteetteihin.
 
Huhtikuussa

Piirihallitus kokoontuu la 09.04.2022 Paattisilla. Teemana on ympäristö ja kierrätys. Kuulemme pari asiantuntijaluentoa ja kierrätämme kirjoja. Toivomme, että kukin osallistuja tuo kokoukseen mukanaan kirjan tai pari edelleen toiselle henkilölle luettaviksi. Ja kirjan luovuttaessaan uudelle lukijalle, henkilö voisi kertoa siihen liittyvän mahdollisen tarinan, esim miksi itse hankki kirjan.

Ja kiitos teille, jotka olette jo lähettäneet minulle tarinan, joita keräämme mm palkittavaksi 21.5.2022 vuosikokousjuhlassamme. Lisää tarinoita odottelen!

Toivotaan, että saamme osoittaa huhtikuisessa ja aurinkoisessa säässä kunnioituksemme sodissa taistelleille suomalaisille lotille ja sotilaille Turun hautausmaan Sankariristillä su 24.4.2022. Kokoontuminen klo 9:30 mennessä hautausmaan Ylösnousemuskappelin pysäköintipaikalla. Lisää tietoa piirin kotisivulla.

Suomen Lions-liitto on välittänyt rahallista apua ukrainalaisille reilut 80 000€ katastrofitilimme kautta. Ja vastaavasti B- ja D-piirit ovat kumpikin anoneet ja saaneet 15 000€ ukrainalaisten avustamiseen Suomessa.

Olen ollut yhteydessä Raision-kaupunkiin ja odotamme sieltä Ukraina-yhteyshenkilön kautta tietoa, mihin konkreettiseen toimintaan apua tarvitaan.

 


LCIF myöntää apurahoja Ukrainan pakolaisia auttaville lioneille, kun pakolaiset ovat ylittäneet maiden rajat. Ukrainan lionit ovat myös saaneet LCIF:n apurahoja maassa asuvien ihmisten kriittisiin tarpeisiin vastaamiseksi. Apurahan avulla lionit voivat ostaa ja jakaa välittömästi avustustarvikkeita, kuten ruokaa, vaatteita, hygieniatarvikkeita, makuupusseja ja lääkkeitä.

 

Muuta yhdessä tekemistä

Liiton sivuilta löydät lisää tietoja mm seuraaviin mukaviin yhdessä tekemisen hetkiin klikkaamalla hakusanalla:

Kitenet, Kulmat kuntoon, Vesiviisaus ja Diabetes

Olettehan varmistaneet, että olette nimittäneet viralliset edustajat piirin ja liiton vuosikokouksiin ja että kaikki maksut on hoidettu.

Piirimme vuosikokous 2022

järjestetään upouudelle Viking Glory -laivalle 21.5.2022. Tietoa löytyy piirimme kotisivuilta:

Vuosikokouksen jälkeen on juhlatilaisuus 21.05.2022 klo 14-17. CC Sanna Mustosen ja VCC Heikki Mäen puheenvuorojen jälkeen vietämme yhdessä keväistä juhlaa palkitsemisten, ritariksilyöntien ja Melvin-jakamisten parissa. Juhlaa siivittää kotimainen haitarimusiikki, josta vastaa Jukka Simola, LC Karinainen/Kyrö.


 

Iloisiin tapaamisiin!

Eija Kesti
Piirikuvernööri 2021-2022


 

Lataa kirje tästä:

 

Terveiset 7

pdf page

HelpLinkki

Linkit

Kouvola2022Linkki

VK2021Linkki2014 04 25 SLL palkkiLCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri