Lions Clubs International - Piiri 107-A

Kerro palvelustamme - Berätta om vår service

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

107 a logo ei varjoa

 

 Bästa Lion, Leo och partner!

Hauskaa yhdessä

Nu kommer sommarlovet!

Nu är vi inne på de sista dagarna av vårt fantastiska och framgångsrika år som vi haft i distrikt A, på alla plan. Tyvärr fick vi lite smolk i bägaren senaste veckan då det kom två sorgebesked med en dags mellanrum. Nämligen både LC Turku/Brahe-Maaria och LC Mellilä avslutade sina verksamheter omgående och vi i distriktsteamet blev tagna på sängen.

Vi tappade direkt närmare 40 medlemmar men jag hoppas att närliggande klubbar kontaktar dessa medlemmar, för det finns säkert många av dem som vill fortsätta jobba för den goda saken och andra som gärna vill vara Lions livet ut. Lions ger våra äldre medlemmar så mycket med gemenskapen och träffarna som de ser fram emot på ålderns höst. Jag har skrivit epost till alla medlemmar och erbjudit hjälp om det behövs. I en av klubbarna går det enkelt att avläsa orsaken varför en fantastisk verksamhet upphör efter 55år. Klubbens medlemmars medelålder var 77år! Detta visar än en gång vikten av att konstant ta in nya yngre medlemmar i klubben. Har man redan åldersproblem räcker det inte med en ny ung medlem utan då behöver man få in en hel grupp samtidigt.

Vi är tyvärr ännu enda distriktet med positiv medlemsutvecklingen och jag hoppas vi även slutar så också, då det är mindre än en månad kvar av verksamhetsperioden. Oberoende har ni gjort ett fantastiskt jobb som ni ska vara stolta över. Vi hade högt uppsatta mål i verksamhetsplanen med 25 delmål och som det ser ut klarar vi alla förutom ett som var just att alla befintliga klubbar fortsätter sin verksamhet. Men vad jag har förstått verkar de flesta klubbar verkligen anammat temat ”roligt tillsammans” och tänkt på det under perioden på många olika plan och sätt.

 
Nu stundar nationella årsmötet om några dagar i Kalajoki. Organisationen har haft många nationella utmaningar denna period som problem med husförsäljningen, strama åt ekonomin och säga upp all personal i Malm för att forma om den avlönade verksamheten så att den bättre passar vår nuvarande ekonomiska situation och medlemsnivå. Som de säger, efter regn kommer sol. Så vi får hoppas att alla nu sansar sig efter månader av strid och till och med personliga påhopp och påminner sig själva om vårt syfte inom Lions. Det kan vara själ för oss alla Lion att upprepa dem nu och då. I det här fallet är det framför allt följande tre syften:

  • Att befrämja god samhällsanda hos alla medborgare.
  • Att förena klubbarna i band av vänskap, gott kamratskap och ömsesidig förståelse.
  • Att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk.

Nu vill jag tacka er för att jag fick tjäna distriktet som er guvernör. Det har varit mycket jobb men värt varenda sömnlös natt! ? Trevlig sommar och ladda batterierna nu för hösten är snart här!

Tills dess,


 

Kom ihåg att ha roligt tillsammans!

Distriktsguvernör Björn Hägerstrand

  Tulosta PDF

TillExtra

 


campaign100 logo DGTiedot lcif 50th anniversary logo

 

 

  DGExtra 9

 

Efter varje DG brev som handlar om aktuella händelser inom Lions, kommer det som jag nämnt tidigare, ett extra blad som berör ämnet ”roligt tillsammans”. Det är så många faktorer som inverkar på en medlems trivsel och därför har jag valt att indela dem i följande rubriker:

1. VARFÖR SLUTAR LIONS?
2. REKRYTERING & KONTINUITET
3. HUR MÅR KLUBBEN?
4. VAD ÄR LIONS?
5. LCI WEB-MÖLJIGHETER INOM LIONS
6. LÄR KÄNNA VARANN
7. VIDGA VYERNA
8. KREATIVITET & MÅNGFALD
9. ERKÄNNANDE

ERKÄNNADE

En av de viktigaste ingredienserna i en framgångsrik verksamhet är erkännande. Tyvärr är det en del som allt för ofta förminskas eller till och med glöms bort. Det finns få saker som är så enkla och ibland även gratis, som erkänsla. Många gånger räcker det med en klapp på ryggen eller bara att man berömmer en Lion för hens insatser och engagemang. Det är nästan omöjligt att ge för mycket erkännande och beröm men jättelätt att glömma bort.

Vi är alla olika och reagerar olika på beröm och erkänsla beroende på hur den framförs. Inom Lions har vi också olika traditioner på hur vi visar det i klubben gentemot våra medlemmar. En del klubbar ger aldrig utmärkelser utan ger bara blommor eller kanske en flaska vin.

 
I Lions har vi ett digert utbud av medaljer och utmärkelser. Många säger att de inte tycker om och behöver utmärkelser, men får man en kan man ju själv välja att bära den eller inte. Jag har många gånger stött på Lions som är lite ledsna för att deras klubb inte delar ut utmärkelser och jag har stött på Lions som sagt att de inte tycker om dem men sedan ändå något år senare bär dem. Jag hör också ofta utländska Lions vänner vara smått avundsjuka på våra nationella utmärkelser vi har i Finland. Samtidigt vet jag att varje gång jag fått en utmärkelse har jag blivit glad då det är saken i sig. Någon visar att de sett och uppskattar den tid du lagt ner ideellt inom Lions. Det värmer lika fint varje gång.

Så nu försöker jag påminna alla presidenter, styrelsemedlemmar och projektledare att tänka på era medarbetare. Gå in på förbundets hemsida och läs på vad ni kan ge för att visa ert erkännande. Många gånger hör jag också att man säger att Melvin Jones är den största utmärkelse man kan få men det stämmer inte. Det finns hela 14 högre utmärkelser men då behöver man be om hjälp av DG, CC eller till och med Internationella Presidenten för att kunna få hjälp med en större utnämning. Jag kan även passa på att nämna att Melvin Jones kan man ge samma person flera gånger och då heter det att medlemmen är Progressive Melvin Jones. Samtidigt som Arne-Ritari även har två steg, där en riddare kan bli dubbad till Pro-Riddare som då erhåller medalj i kedja samt en egen värja. Slutligen vill jag påminna att man lätt glömmer att tacka följeslagarna för all tid man försakat dem och kanske familjen i Lejonens tjänst.


Kom ihåg att ha roligt tillsammans!
Distriktsguvernör Björn Hägerstran

 

Tulosta PDF


 

HelpLinkki

Länkar

Facebook A-piiri