Lions Clubs International - Piiri 107-A

Kerro palvelustamme - Berätta om vår service

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

107 a logo ei varjoa

 

 Hyvä Lion, Leo ja partneri!

Hauskaa yhdessä

Väsynyt mutta onnellinen!

Olemme juuri päättäneet piirin vuosikokouksen M/S Amorellalla ja vuosikokousjuhlan Maarianhaminassa. LC
Mariehamn: niin työryhmä oli tehnyt työtä lähes vuoden kokousjärjestelyjen kanssa ja lähes 160 Lion partnereineen jotka osallistuivat olivat kuuleman mukaan erittäin tyytyväisiä. Vaikuttaa siltä että kokouksesta tuli se hieno ja hauska päätös kaudelle mitä olin toivonut.

Itselläni oli flunssa joten ajoittain oli hieman raskasta ja flunssa antoi aiheen muutamaan nauruun kun esim. silmissä musteni vuosikokouksen 14 pykälän kohdalla ja kun ääni katosi juhlaillallisen tervetuliasipuheen ja palkintojenjaon aikana. Kaikki vaikuttaa sujuneen moitteitta ja sää suosi meitä kauniilla auringonpaisteella. Haluan käyttää tämän tilaisuuden ja onnitella Eija Kestiä, LC Naantali-Raisio joka valittiin ensi kauden 2 varapiirikuvernööriksi.

Monia ansioituneita lioneita palkittiin viikonlopun aikana ja mainitakseni muutamia: Arne Ritariksi nimitettiin Markku Horte LC Turku/Suikkila ja Pro Ritariksi Kalevi Strömberg, LC Brändö-Kumlinge. Heraldinen ruusu annettiin kokouspäällikkö René Engmanille sekä Peter Grönlundille, LC Mariehamn sekä Kirsti Seppälälle, LC Turku/Lucia. ID Heimo Potinkara jakoi IP ”certificate of appreciation” tunnustuksen piirin pitkäaikaiselle puurtajalle Bo Lindbergille, LC Parainen-Pargas sekä allekirjoittaneelle. Lopuksi sain kunnian jakaa piirin lejonapatsaan

 
A piirin vuoden klubille ja sen vastaanotti LC Turku/Lucia, presidentti Hilkka Mäkelän johdolla. Monta arvovierasta piirin ulkopuolelta kunnioitti kokousta läsnäolollaan: ID Heimo ja rouva Tuire: n lisäksi VCC Aarne Kivioja ja rouva Tuula, PCC Jari Rytkönen ja rouva Taru, PCC Heikki Hemmilä sekä VCC Matti Reijonen ja rouva Hilve.

Meillä on hyviä kokemuksia kokouksista Ahvenanmaalla ja minua ja vieraita palveli hyvin trimmattu organisaatio, joka mm järjesti Kuvernöörikokouksen 2016. Suuret kiitokset teille kaikille Lion René Engmannin johdolla.

Muistakaa vilkaista ohessa olevaa viikon PK Ekstraa joka käsittelee ” Luovuutta & Moninaisuutta”! Palaan kohtapuolin yhdeksännellä PK kirjeellä ja viimeisellä PK Ekstralla; joka käsittelee tärkeää asiaa meille Lionseille, jotka teemme vapaaehtoistyötä, nimittäin ” Tunnustus”.

Siihen saakka,


 
Muistakaa pitää hauskaa yhdessä!
Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

  Tulosta PDF

Extraan

 


campaign100 logo DGTiedot lcif 50th anniversary logo

 

 

  DGExtra 8

 

Jokaisen Lionsin ajankohtaisia tapahtumia käsittelevän PK-kirjeen jälkeen, tulen, kuten aikaisemmin kerroin, lähettämään PK:n lisäkirjeen, joka liittyy yhteiseen hauskanpitoon. Jäsenen viihtymiseen vaikuttaa niin monta tekijää ja sen takia olen jakanut ne seuraavien otsikkojen alle:

1. MIKSI LION LOPETTAA?
2. REKRYTOINTI & JATKUVUUS
3. MITEN KLUBI VOI?
4. MIKÄ ON LIONS?
5. LCI WEB-MAHDOLLISUUDET LIONSISSA
6. OPPIKAA TUNTEMAAN TOISIANNE
7. LAAJENNA NÄKYMIÄ
8. LUOVUUS & MONINAISUUS
9. TUNNUSTUS

Luovuus & moninaisuus

Nämä molemmat sanat ovat keskeisiä klubin hyvinvoinnille ja menestykselle. Tärkeimpiä tekijöitä klubin hyvinvoinnissa on, että jäsenet tuntevat olevansa luovia ja saavat puuhata sellaisten asioiden kanssa, jotka heitä viehättävät sekä joista he saavat tuntea, että tekemänsä johtaa muutokseen. Jokainen yksittäinen jäsen on uniikki ja omaa erilaiset pyrkimykset ja syyt sille, miksi he ovat hakeutuneet Lioniksi. Klubin hallituksella ja viime kädessä Presidentillä on vastuu siitä, että jokainen tulee nähdyksi, kuulluksi ja saa tehdä työtä sen eteen, mitä eniten kiinnostaa.

 

Luovuus

Suurin osa Lionsin jäsenistä haluavat tuntea, että he tekevät hyvää ja heillä on usein eri ajatuksia siitä ketkä ja mikä eniten miellyttävät ja minkälaista hyväntekeväisyyttä he mieluiten haluavat tehdä. Täten olisi hyvin tärkeä silloin tällöin (ehkä joka toinen vuosi) peräänkuuluttaa uusia hankeideoita ja aktiviteettejä, joita voitaisiin käynnistää klubissa. Lionsin työkaluja kuten kyselyjä ja muita arviointeja olisivat tällöin käytettävissä. Suuri osa lopettaneista jäsenistä ei ole päässyt toteuttamaan odotuksiaan ja ideoitaan. Olen useasti kuullut, että yksi syy lopettamiselle on, että uusille jäsenille ei ole annettu vastuuta, vaan he joutuvat ensin oppimaan mitä Lions on. Olen kyllä itse kokenut päinvastaista. Jos aikaisessa vaiheessa saa hallituksen tehtävä, nopeammin oppii mitä Lions on ja mitkä mahdollisuudet jäsenellä on ja tuntee että ollaan hyödyksi.

Moninaisuus

Jotta jäsenet saisivat mielihyvää luovuudelleen, olisi moninaisuus tärkeä. Mitä laajempi toiminta klubilla on, sitä suurempi on mahdollisuus, että kukin jäsen löytää oman suosionsa. Tärkeä olisi, että vaikka klubilla on monta pitkään toiminnassa ollutta perinteistä hanketta ja jotka yhä toimivat, vaihtaa joku ja antaa sijaa uusille vanhoja enemmän uusia jäseniä kannustaville aktiviteeteille.


Muista pitää hauskaa yhdessä!

Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

 

pdf page


 

HelpLinkki

Linkit

2014 04 25 SLL palkki LCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri