Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskasti eteenpäin - Roligt framåt

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

107 a logo ei varjoa

 

 Hyvä Lion, Leo ja partneri!

Hauskaa yhdessä

Jäsenkehitys

Kasvamme jälleen ja olemme tänään +16 jäsentä, helmikuussa saamme vähintään 20 lisää kun uusi klubimme LC Åland/Culinaria aloittaa toimintansa. Työtahtinne on uskomaton, nyt yli puolet klubeistamme on hankkinut vähintään yhden uuden jäsenen ja toivon että jatkatte saamaan tahtiin, niin että voimme näyttää muulle maailmalle, että tärkeän jäsenmäärän kasvattaminen on mahdollista.

 

Valitettavasti tähän on kiinnitetty liian vähän huomiota monena vuotena ja olemme Suomessa menettäneet lähes 1000 jäsentä vuodessa. Jokainen menetetty jäsen tarkoittaa harvemmalle apua ja itse kärsimme vähenevistä voimavaroista koulutukseen, liiton työntekijöihin, lehtiin, vuosikirjoihin jne. Monilta tahoilta, eteenkin omassa järjestössämme puhutaan uusista ajoista, jossa ihmisillä ei ole aikaa enää Lions toiminnalle ja kaikki ajattelevat vain itseään. Tämä on suuri valhe. Koskaan aikaisemmin ei ihmiset ole olleet niin halukkaita auttamaan toisia, lahjoittamaan rahaa, tehdä luonnon eteen hyviä tekoja jne., kuin nyt. Meidän täytyy ajatella uudella tavalla ja sopeuttaa toimintamme, jotta myös uudet sukupolvet tuntevat halua olla mukana auttamassa Lions toiminnassa. Kuulin viikonloppuna uutisista portugalilaisesta kaupungista, jossa olivat kehittäneet mobiilisovelluksen, jolla asukkailla oli mahdollisuus tehdä kaupungille hyviä tekoja ja ansaita pisteitä. Pisteitä voi sitten käyttää maksuna esim. Linja-autoissa, uimahallissa, pyörävuokraan, ostaessa paikallisia vihanneksia jne. Pisteitä voi ansaita lahjoittamalla kirjoja kirjastoon, auttamalla maanviljelijöitä sadonkorjuussa, ostamalla huostaanotetun koiran, raportoida roskaamisesta ja kaupungin huonosti hoidetuista nurmikoista jne. Kaikki haluavat tehdä hyvää, mutta sen tulee tapahtua innostavalla ja hauskalla tavalla. Toivon että muistatte ”hauskaa yhdessä” klubissanne ja tämä asia tulee järjestäytymään.

Lions-ilta 20 maaliskuuta

Jos olette lukeneet aikaisemman PK Ekstran ja myös tämän kuun numeron, niin ymmärrätte kuinka tärkeänä pidän, että tuntee kaikki mahdollisuudet mitä Lions antaa. Meillä on aikaisemmin ollut tiedotusilta uusille jäsenille, mutta toivon että niin moni kuin mahdollista varaa illan 20 maaliskuuta Lionsille. Silloin tulemme järjestämään tiedotusillan uusille ja vanhoille Lionsille.

 
Puhumaan saapuu muun muassa meidän Antti Forsell, joka vastaa kansainvälisestä jäsenohjelmasta (GMT), joten varatkaa päivämäärä ja seuratkaa piirin kotisivua jossa on enemmän infoa tilaisuudesta.

Piirin vuosikokous 27 huhtikuuta Ahvenanmaalla

Niin kuin varmaan jo kaikki tietävät, tulemme päättämään menestyksekkään toimikautemme vuosikokoukseen sekä juhlaillalliseen Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla. Kiireen välttämiseksi ja jotta kaikki viihtyisivät, tulemme aloittamaan vuosikokouksen m/s Amorellalla matkan aikana ja päätämme sen juhlallisen aikana Maarianhaminassa. Tulemme järjestämään suuren juhlaillallisen loistavine ruokalajinen, nautinnollisia esiintymisiä, tanssiorkesteri jne. Päivänselvää on, että tämä vuosikokous ja juhla tulee olemaan ennennäkemätön, joten toivon että otatte tilaisuudesta vaarin ja päätätte toimintakauden juhlaan jossa annatte itsellenne jotain ekstraa juhlistaaksenne menestyksiä ja uhrauksia joita olette tehneet paremman maailman puolesta. Kun olemme pyrkineet luomaan unohtumattoman tilaisuuden sinulle, olemme markkinoinnissa unohtaneet kertoa kyllin selvästi, että itse vuosikokoukseen voi osallistua ilmaiseksi, jos niin haluaa. Silloin pitää itse huolehtia kuljetuksista ja majoituksesta. Matkapaketit ovat vain vaihtoehtoja teille, jotka haluatte osallistua kaikkeen ja saada kaikki yksinkertaisesti, sujuvasti ja edullisesti.

Mitä enemmän meitä on, sitä hauskempaa meillä on yhdessä, joten toivomme että KAIKKI piirin jäsenet tulevat nauttimaan, ei ainoastaan klubin viralliset edustajat. Kolmantena vuotena peräkkäin saamme jännittävän vuosikokouksen, kun meillä on kaksi 2. varapiirikuvernööriehdokasta. Toivotan menestystä vaaleissa Lion Eija Kestille, LC Naantali-Raisio sekä Lion Jari Järvelälle, LC Karinainen/Kyrö.


 
Muistakaa pitää hauskaa yhdessä!
Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

  Tulosta PDF

Extraan

 


campaign100 logo DGTiedot lcif 50th anniversary logo

 

 

  DGExtra 5

 

Jokaisen Lionsin ajankohtaisia tapahtumia käsittelevän PK-kirjeen jälkeen, tulen, kuten aikaisemmin kerroin, lähettämään PK:n lisäkirjeen, joka liittyy yhteiseen hauskanpitoon. Jäsenen viihtymiseen vaikuttaa niin monta tekijää ja sen takia olen jakanut ne seuraavien otsikkojen alle:

1. MIKSI LION LOPETTAA?
2. REKRYTOINTI & JATKUVUUS
3. MITEN KLUBI VOI?
4. MIKÄ ON LIONS?
5. LCI WEB-MAHDOLLISUUDET LIONSISSA
6. OPPIKAA TUNTEMAAN TOISIANNE
7. LAAJENNA NÄKYMIÄ
8. LUOVUUS & MONINAISUUS
9. TUNNUSTUS

5. LCI WEB- MAHDOLLISUUDET LIONSISSA

Kuten mainitsin viime kuukauden PK-lisäkirjeessä on lukematon määrää teitä lisätä tietojansa Lionsista, mutta myös monella muulla alalla kuten esimerkiksi johtamistaidossa, hankehallinnassa, valmennuksessa, opetuksessa mainitakseni muutaman. Olen ymmärtänyt, että osa tutustuu piirin sivuihin ja kansallisiin etsiessään tietoa ja paneutua organisaatiotamme koskeviin asioihin. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että harva hakeutuu LCI:n kotisivuille

LCI:N KOTISIVU

Monen näyttää olevan epätietoinen todellisesta aarteestamme. Se on juuri LCI:n kotisivu, jossa voimme olla ylpeitä, että molemmat sekä suomen että ruotsin kielet ovat Lions maailmassa12 kansainvälisesti eniten arvostettujen kielten joukossa. Se tarkoittaa sitä, että kaikki tieto, mikä julkaistaan LCI:n kotisivuilla on käännettävä meidän kielillemme. Juuri päivitetty uusi kotisivu on paljon pedagogisemmin kehitetty, jotta helpommin löytäisit sinulle laadittujen miljoonien asiakirjojen ja materiaalin seasta. Toivon että omistaisit muutaman illan aarrekammion tutkimiselle. Sieltä löydät kaiken ja vähän lisääkin.

VIISI PÄÄRYHMÄÄ

Kaikkien linkkien web-kauppaan, LCIF:ään, MyLCI:hin ja LCICon:iin lisäksi sivu on jaettu viiteen pääryhmään. Ne ovat:

 

Tutustu (tarinaamme)

Se antaa katsauksen historiikkiimme, kertoo, siitä mitä me Lionsissa teemme, visiostamme jne. Tästä löydät tietoja ja videoita jotka voivat olla opettavaisia sekä tukena esitelmässäsi klubissa tai muille.

Tutustu (vaikutukseemme)

Tässä osassa voit oppia lisää strategiastamme LCI eteenpäin ja kehittää itseäsi ydinkeräysalueiltamme: Diabetes, Näkö, Nälänhätä, Ympäristö ja Lapsisyöpä.

Aloita

Jos olet päättänyt aloittaa uutta palveluhanketta, löydät täältä lukuisasti välineitä, jotka auttavat sinua palveluhankkeesi suunnittelussa ja aloittamisessa.

Anna

Täältä löydät tietoja kansainvälisistä tempauksista, lahjoituksista, tunnustusohjelmista jne.

Resurssikeskus

Viimeinen, mutta ehkä tärkein osa on resurssikeskus. Tämä on giganttinen tietokeskus kaavakkeineen, videokuvineen ja monen alan käsikirjoineen aina eri Lions toimintojen opastuksista, jäsenhuollosta, uuden klubin perustamisesta, luettelohan on loputon.
Harva myös tietää, että tässä on olemassa opintokeskus, johon voidaan rekisteröityä ja itse osallistua lukemattomaan määrään web-koulutuksiin, kuten johtamistaito, tuloksen saavuttaminen, viestintä, muiden ohjaus ym.

Lopuksi annan vihjeen, on mahdollista ilmoittautua Lions on-line webbinaareihin reaaliajassa, joissa kokeneita Lionia eri puolilta maailmaa kertoo kokemuksistaan eri aiheista.

Kuten kuulette, on olemassa loputon tuki Lionille ja klubeille, mutta suuri osa jäsenistä eivät ole tietoisia mahdollisuuksista, jotka ovat tarjoilla asioista kiinnostuneille.


 

Toivon herättäneeni uteliaisuuttasi jollain tasolla ja muista pitää hauskaa yhdessä!

Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

 

pdf page


 

HelpLinkki

Linkit

2014 04 25 SLL palkki LCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri