Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskasti eteenpäin - Roligt framåt

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

107 a logo ei varjoa

 

 Hyvä Lion ja partneri!

Hauskaa yhdessä

Olemme nyt tehneet töitä neljä kuukautta ja Joulurauha tuntuu tervetulleelta, kun voimme hellittää kaasujalkaa, pysähtyä, pohtia mitä olemme saaneet tehtyä asettamistamme tavoitteista ja miettiä mitä haluamme vielä tehdä kevään aikana.Toivon että otatte tilaisuudesta vaarin ja olette hieman itsekkäitä muutaman päivän. Ajatelkaa itseänne ja lähimmäisiänne. Perhe ja ystävät unohtuvat helposti, kun haluaa tehdä niin paljon hyvää muille.

”Ylävitonen” A-piirille

Keskustelin aikaisemmin tänään ranskalaisen ystävän kanssa joka on ID elect ja hän onnitteli meitä ja totesi että olemme ainoa piiri Pohjoismaissa jolla tällä hetkellä on kasvua jäsenmäärässämme ja jolla on ollut sitä koko kauden ajan. Tällä hetkellä +11 jäsentä.
En voi kun kehua uskomatonta piiriämme. Piirissämme valitseva ilo ja vauhti on melkein käsin kosketeltavaa oli sitten kyseessä keräykset, nuorisovaihto, koulutuspaikat jne. Olemme kärjessä kaikilla tasoilla. Tiedän että teette mahtavan työn klubeissanne, mutta minun täytyy myös kehua piirin toimihenkilöitä jotka uutterasti joka päivä, ympäri vuoden, työskentelevät tavalla tai toisella Lion toiminnan kanssa. Mikä tiimi meillä on, toivon että jatkatte yhdessä heidän kanssaan samalla innolla ja intensiteetillä kun tähän saakka. Olen vakuuttunut että voimme näyttää koko maalle ja ympäröivälle maailmalle että kun on hauskaa ja työskentelee määrätietoisesti yhdessä, voi saavuutta melkein mitä tahansa. Muista että jokainen Lion auttaa jollain tavalla noin 60:tä ihmistä vuodessa, joten toivon että jatkatte uusien jäsenten hankkimisen tai mahdollisuuksia uuden klubin perustamiseen. Voi ilolla kertoa että saamme uuden klubin Ahvenanmaalle tammikuussa jolla on gastronominen suuntaus. Meillä saattaa lisäksi olla yksi tai useampi uusi klubi tulossa hienoon piiriimme.

Uusi kansainvälinen kotisivu

LCI on viime viikolla vihdoin julkistanut kokonaan uudet kotisivut omalle käyttöympäristölle ja joiden pitäisi olla sekä käyttäjäystävällisiä että selkeitä ja näin ollen helpottaa tiedon löytämisen. 

 
Tulette varmaan kohtaamaan joitain ohjelmistovirheitä kun selaatte sivuja mutta meidän tulee olla kiitollisia että Lions on niin suuri Pohjoismaissa että sekä suomi ja ruotsi ovat Lions maailman kahdentoista kansainvälisen kielen joukossa. Surffaa www.lionsclubs.org sivuille ja tutustu uuteen portaaliin.

Lionstalo

Vaikkakin meillä on piirissä uskomaton meno samaa ei voi sanoa kansallisesta tasosta. Niin kuin moni on varmasti kuullut, meillä on tulehtunut tilanne koskien liiton taloa Malmilla ja sen mahdollista myyntiä. On syntynyt tilanne, jossa on kaksi rintamaa ja paljon energiaa ja aikaa on mennyt tähän riitaan, joka vain kiihtyy.
Voimme vain toivoa, että joulurauha johtaa siihen, että riitapukarit saavat aikaa miettiä tekemisiään ja Lion etiikkaa ja tarkoitusta. Minulle tulle tästä mieleen seuraavat osa-alueet:

  • edistää hyvää yhteiskuntailmapiiriä
  • luoda jäsenten kesken hyvät ystävyyssuhteet, yhteishenkeä ja molemminpuolista ymmärrystä
  • olla lojaali kanssaihmisiä kohtaan ja rehellinen itselleen
  • ole arvostelussasi positiivinen ja kehuissa antelias.

Vauhtisokeudessa unohtuu joskus oleellinen mutta toivokaamme että joulurauha avaa mahdollisuuden molemminpuoliselle ymmärrykselle, kunnioitukselle ja sopuun asiassa.

Toivotan teille kaikille oikein Hyvää Uutta Vuotta!

Toivon että luette myös kuukauden PK ekstran tämän jälkeen, jossa aiheena on ”mitä on Lions”.


 
Muistakaa pitää hauskaa yhdessä!
Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

  Tulosta PDF

Extraan

 


campaign100 logo DGTiedot lcif 50th anniversary logo

 

 

  DGExtra Extra4

 

{ac}Jokaisen Lionsin ajankohtaisia tapahtumia käsittelevän PK-kirjeen jälkeen, tulen, kuten aikaisemmin kerroin, lähettämään PK:n lisäkirjeen, joka liittyy yhteiseen hauskanpitoon. Jäsenen viihtymiseen vaikuttaa niin monta tekijää ja sen takia olen jakanut ne seuraavien otsikkojen alle:

1. MIKSI LION LOPETTAA?
2. REKRYTOINTI & JATKUVUUS
3. MITEN KLUBI VOI?
4. MIKÄ ON LIONS?
5. LCI WEB-MAHDOLLISUUDET LIONSISSA
6. OPPIKAA TUNTEMAAN TOISIANNE
7. LAAJENNA NÄKYMIÄ
8. LUOVUUS & MONINAISUUS
9. TUNNUSTUS

4.Mikä on Lions?

Olemme kaikki saaneet jossain muodossa opastuksen Lions-toimintaan liittyessämme järjestöön. Suurin osa on saanut yleisen alustuksen arvomaailmasta, etiikasta ja toiminnasta, mutta useimmiten vain klubitasolla. Tapanani on kuvata Lionsia isona pitopöytänä. Lionsissa tekemistä on runsaasti ja palvella voi niin eri monella tavalla erilaisin vaihtoehdoin ja monella tasolla. Vasta silloin kun tiedetään mitä pitopöydässä on tarjoilla, voidaan löytää omat suosikkinsa, mutta myös kokeilla muita asioita kiinnostuksen ja Lions-hengen ylläpitämiseksi.

Toiminta klubeissa on luonnollisesti Lionsin elinhermona ja toimintamme perustana, mutta toivon että jokainen jäsen todella tutkii ”koko” toimintaa ja selvittää, mitä muuta voitaisiin Lionsissa tehdä vaihtelevuuden saamiseksi, oman verkostonsa laajentamiseksi, tiedon saamiseksi siitä, mitä on mahdollista jne. On monta tapaa oppia lisää Lions järjestöstä ja sen mahdollisuuksista. Alempana mainitsen muutamat:

MUUT LIONSKLUBIT

Voidaan yksinkertaisesti aloittaa vierailemalla toisessa klubissa ja kuulla mitä toimintaa niillä on ja mitä he siellä puuhaavat. Muista, että jokainen Lion on tervetullut toisen klubin kuukausikokoukseen ympäri maailmaa. Ehkä voisit suunnitella vierailu klubissa seuraavan kerran, kun olet lomalla ulkomailla. Lupaan että se olisi kokemus yli tavallisen ja että se voisi antaa uusia näkökulmia ja ideoita.

AKTIVOI ITSEÄSI PIIRITASOLLA

Piiritasolla on runsaasti eri tehtäviä. Tällä hetkellä meillä on 40 toimihenkilöä eri toimissa ja vastuualueilla. Kun aktivoi itseänsä piiritasolla, oppii uusia asioita joka päivä. Piirillämme on erinomainen kotisivu, josta löytyy tietoja ja kaikki toimihenkilöt. Voit vapaasti ottaa meihin yhteyttä lisätietoja varten. Jos sinua kiinnostaisi tehtävä piiritasolla, ota yhteyttä DGlle tai VDGlle, niin tiedämme sen. Joka vuosi avautuu uusia mahdollisuuksia.

TEHTÄVIÄ KANSALLISELLA JA KANSAINVÄLISELLÄ TASOLLA

Kun on toiminut piiritasolla ja oppinut enemmän Lionsisa on myös kansallisella ja kansainvälisellä tasolla innostavia ja opettavaisia tehtäviä.

KOULUTUS

On myös runsaasti koulutuksia, joissa voidaan kasvattaa tietoisuuttaan ja tietämystään Lionsista. Voit tutustua niihin piirin kotisivuilla silloin tällöin tai ottaa yhteyden erinomaiselle GLTllemme Marja-Leena Knuutiselle saamaan lisätietoja piirin koulutuksista, RLLIsta, ALLIsta ja muista kursseista. Toivon, että tulevaisuudessa saisimme aikaiseksi piirissämme Lionsin tiedotuspäivän, joka olisi täynnä seminaareista ja luennoista juuri Lionsista, ehkä jo ensi kaudella? Tulemme helmikuussa järjestämään Lions-infoillan juuri Lionsista. Kohderyhmänä olisi KAIKKI LIONIT, eikä vain uudet jäsenet! Taitava koulutusvastaavamme Euroopassa Antti Forsell tulee olemaan osallistujien joukossa.

VIESTINTÄ

Kuten jo mainitsin, sekä piirin että liiton kotisivuilla on runsaasti tietoa eri asioista. Tiedottaminen on tärkeätä. Mitä enemmän tiedämme sitä paremmin, tunnemme palvelumahdollisuuksiamme. Olemme ahkeria esim. rahankerääjiä, mutta harva tietää mahdollisuuksia hakea kansallisia ja kansainvälisiä avustuksia erilaisiin hankeisiin. Kansainväliseltä kotisivuilta löytyy runsaasti tietämystä ja on voimavara, josta tulen kertomaan seuraavassa DG-kirjeessä.

MENTORIT

Kauden Piirikuvernöörinä olen 20 vuoden Lions-kokemuksella ja jatkuvalla uteliaisuudellani oppinut paljon, mutta opin silti joka päivä uusia asioita. Jos haluat kartuttaa Lions-tietojasi ja haluat oppia lisää, suosittelen että hankit itsellesi mentorin. Minun mentorini on uskollinen ja osaava ystävä, PDG Paraisilta. Viimeisen 7 vuoden aikana olen kiusannut häntä yöt ja päivät hulluine ideoineni ja mietiskelyineni Lionsista ja saanut opastusta, miten menetellä eri asioissa. Vieläkin kiusaan häntä lähes päivittäin. Joten, kokenutta mentoria suosittelen jokaiselle. Ellet tunne ketään omassa klubissasi tai piirissä, mutta haluat mentorin, lähetä viesti minulle, niin yritän järjestää sinulle yhden piiristämme. Ystävä, jonka puoleen voi kääntyä ja pyytää tukea ja neuvoa on upeata!

 

Toivon herättäneeni uteliaisuuttasi jollain tasolla ja muista pitää hauskaa yhdessä!

Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

 

pdf page


 

HelpLinkki

Linkit

2014 04 25 SLL palkki LCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri