Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskasti eteenpäin - Roligt framåt

A-piirin tulevat tapahtumat

Piirin 107-A kalenteri
  

Päivitetty::

107 a logo ei varjoa

 

Hyvä Lion ja kumppani!

Uusi kausi - uudet mahdollisuudet

Hauskaa yhdessä

Nyt toiminta on lähtenyt käyntiin toden teolla uskomattoman kesän jälkeen. Paljon tapahtuu juuri nyt Lions- järjestössä. Meillä oli hetki sitten piirin ensimmäinen hallituksen kokous ja minulle oli suuri ilo saada johtaa tätä kokousta. Voin ylpeydellä todeta, että meillä on hieno ryhmä ahkeria ja kokeneita lioneita, jotka tekevät intohimoisesti työtä iltamyöhään palvellakseen järjestöä niin että kaikki toimii. Vaikkakin meillä oli pitkä asialista kokouksessa oli aikaa muutamalle hauskalle jutullekin, jotka kevensivät tunnelmaa.

Voin lämpimästi suositella tätä. Hyvä nauru pidentää ikää, niin sanotusti. Minua ilahduttaa, kun kuulen kaikilta, joita tapaan kokouksissa ja klubeissa, että puhuvat ”hauskaa yhdessä” teemasta ja mitä aikovat tehdä omissa klubeissaan ja kokouksissaan. Niin pian kuin kaikki tekevät jotain pientä ylimääräistä, tapahtuu suuri muutos. Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta kaikki voivat tehdä jotain, ja silloin asiat etenevät.

Voin ylpeydellä ilmoittaa, että meillä on positiivinen kehitys piirissämme. Tätä ei ole tapahtunut moneen vuoteen ja lisäksi kolmena perättäisenä kuukautena. Valitettavasti olemme ainoa piiri, jolla on tällainen kehitys mikä myös tarkoitta, että olemme suurin piiri, kun meitä on 2307 lions. Onnittelut kaikille ja jatkakaa näin.

Rauhanjulistekilpailu

Haluan muistuttaa, että viimeinen materiaalin tilauspäivä tähän hienoon koululaisten piirustuskilpailuun on 1.10 sekä voittaneet piirustukset minulle viimeistään 15.11. Rauhanjulistepaketit voi tilata liiton verkkokaupasta.

Mylion

Uusi Lion sovellus on nyt ladattavissa iPhone ja Android puhelimille. Se tulee ajan myötä laajenemaan uusilla sovelluksilla mutta on jo nyt oiva tapa ylläpitää yhteyksiä toisiin lioneihin kotona ja ympäri

 
maailman sekä etsiä uusia projekti-ideoita. Muutaman vuoden sisällä tulee klubien kokouskutsut ja ilmoitukset kulkemaan tämän kautta.

Kääntäjiä

Meillä on Lion PDG Bo Lindberg joka kaksikielisyyden toimikunnan puheenjohtaja ja hän hakee vahvistusta tiimin, jossa tänään on kolme kääntäjää. Bo sanoo, että olisi hyvä saada yksi jäsen, jolla on suomi äidinkielenään ja osaa ruotsia mutta lisäksi tarvittaisiin ruotsinkielisiä, jotka hallitsevat suomea.  Jos sinulla on joku tunti vapaata ja haluat auttaa, ota yhteyttä, Bohon, yhteystiedot löydät piirin kotisivulta.

Ylimääräinen Punainen Sulka -määräraha

Muista myös hakea ylimäärinen Punainen Sulka -määräraha. Kansallisella kotisivulta löytyy enemmän tietoa. Määräraha on enimmillään 2000€ jonka klubi voi antaa nuorisoprojektiin. Viimeinen hakupäivä on jo 31.10.

Lions Quest -tiedotusilta

Piirin vuotuinen Lions Quest ohjelman tiedotusilta tapahtuu 4.10.2018. Kutsu ja lisätietoa löytyy kotisivulta. Toivon myös ett luette DG Extran tämän jälkeen. Aiheena on jäsenhankinta ja jatkuvuus.


Muistakaa pitää hauskaa yhdessä!
Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

  Tulosta PDF

Extraan

 


campaign100 logo DGTiedot lcif 50th anniversary logo

 

 

  DGExtra Extra2

 

Jokaisen Lionsin ajankohtaisia tapahtumia käsittelevän PK-kirjeen jälkeen, tulen, kuten aikaisemmin kerroin, lähettämään PK:n lisäkirjeen, joka liittyy yhteiseen hauskanpitoon. Jäsenen viihtymiseen vaikuttaa niin monta tekijää ja sen takia olen jakanut ne seuraavien otsikkojen alle:

1. MIKSI LION LOPETTAA?
2. REKRYTOINTI & JATKUVUUS
3. MITEN KLUBI VOI?
4. MIKÄ ON LIONS?
5. LCI WEB-MAHDOLLISUUDET LIONSISSA
6. OPPIKAA TUNTEMAAN TOISIANNE
7. LAAJENNA NÄKYMIÄ
8. LUOVUUS & MONINAISUUS
9. TUNNUSTUS

2. Rekrytointi ja jatkuvuus

Kuten aikaisemmin on kuultu, lionsin jäsenmäärä on laskenut monta vuotta sekä koko maassa että piirissämme. Sen johdosta meillä on piiriteemana ”Hauskaa yhdessä” sekä kansallisella tasolla jäsenhankintakampanja ”Haku päällä”, josta kohta saatte enemmän tietoa. Myös LCI:n taholla on jäsenpaketteja uusittu sponsorointitodisteella ja sponsoripinsillä korostaen niiden henkilöjen työtä, jotka auttavat ja hankkivat lisää lionia järjestöön. Rekrytointi on äärimmäisen tärkeä ja että se tehdään oikealla tavalla. Kuten aikaisemmin olen maininnut ei ole väliä montako uutta jäsentä otamme jäseniksi, ellei ne pysy jäseninä.

Korostan tämän kuukauden DG-Extrassa sitä, että on tärkeätä, että rekrytoinnin yhteydessä klubilla on sekä kummi mutta myöskin jäsenhankintatoimikunta GMT puheenjohtajana sekä muutama kokenut lion jäsenenä. Sinulla voi olla kummi,

 
joka tuntee isommankin määrän potentiaalia jäseniä, mutta välttävät joutumasta itse kummiksi, jos henkilön tieto Lionsista on rajoitettu. Silloin etuna on kummeja jotka ottavat yhteyttä ystäville ja tutuille, mutta paikallaan on myös jäsenhankintatoimikunta, joka valvoo että uusi jäsen todella saa tietoja edellytyksistä ja velvollisuuksista Lions jäsenenä. Osa viihtyy klubin toiminnasta ja saa uusia ystäviä, kun taas osa ehkä haluaa tehdä työtä piirissä, kansalliselle tai kansainvälisellä tasolla.

Monesti olen sanonut, että Lions on kuin laaja pitopöytä, jossa on niin monta valintoja, kun ollaan osa maailman isointa palvelujärjestöä. Toivon myös, että kaikki miettisivät Lionsia kauttaaltaan. On laskettu, että jokainen lion vuosi tasolla auttaa 60 kanssaihmistä tavalla tai toisella. Joten kehotan myös teitä harkitsemaan mahdollisuutta uuden klubin perustamiseksi ja miten paljon hyötyä sellainen tekisi vuodessa. Totta kai piiri avustaa. Perinteisen klubin lisäksi voidaan perustaa teemaklubi, jossa esimerkiksi ympäristö voisi olla yhdistävänä tekijänä tai muuttaa ompeluseuraa lionsklubiksi. Klubina voisi olla kirjakerho tai urheilukerho jne. Ehkä uusi Leo-klubi? Mahdollisuuksia on monta. Ajattele minkä palveluksen tekisitte yhteiskunnalle ja ympäristöllenne, jos olisitte uuden klubin luojana ja miten paljon hyvää se tekisi vuodessa!

Myös jatkuvuus on hyvin tärkeä. Tavoitteena pitäisi olla muutaman uuden jäsenen saaminen joka vuosi. Jos muutamaan vuoteen tulee tauko, voi helposti syntyä hankala sukupolvien välinen kuilu. Meillähän on meneillään liitossa ”haku päällä”, jossa klubeja kehotetaan ottamaan vähintään kaksi henkilöä vuodessa. Emme saa hellitä! Oli meillä miten hauskaa tahansa, eteemme tulee kuitenkin valitettavasti, että osa lion poistuu luonnollisen poistuman kautta.


Muista pitää hauskaa yhdessä!

Piirikuvernööri Björn Hägerstrand

 

pdf page


 

HelpLinkki

Linkit

2014 04 25 SLL palkki LCI bar

LCIF linkkiLions verkkokauppa

Mylci

Jasenrekisteri

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki

 

Facebook A-piiri