Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskaa yhdessä - Roligt tillsammans

Suomen Lions-liitto tukee vammaisurheilujoukkueen matkaa

Kehitysvammaisten urheilun Special Olympics -järjestön on perustanut presidentti John F. Kennedyn sisar Eunice Kennedy Shriver vuonna 1968. Järjestön toiminta on laajentunut yli 180 maahan eri puolille maailmaa. Toiminnan piirissä liikkuu yli neljä miljoonaa kehitysvammaista urheilijaa harrastaen ja kilpaillen yli 30 lajissa.

Suomen Lions-liitto on lähtenyt mukaan kv. järjestön suosituksen mukaisesti tukemaan SO-urheilijoita heidän tavoitteissaan. SO-urheilijoiden toimintaa johtaa Suomessa Vammaisurheilu VAU, jonka alaisuudessa SO-urheilijat toimivat.

Suomen Lions-klubit -pääasiassa B- ja N-piireistä – keräsivät edellisiin maailmankisoihin maaliskuussa 2017 isohkon summan rahaa tukemaan yksittäistä helsinkiläistä urheilijaa. Tästä klubeille suuret kiitokset.

Seuraavat maailman kisat pidetään maaliskuussa 2019 Abu Dhabissa. Suomesta lähtee matkaan 71 urheilijaa kilpaillen 14 eri lajissa. VAU:n hallitus teki päätöksen, että tuki kohdistuu keväällä koko lähtevään joukkueeseen – ei siis yksittäiselle urheilijalle. VAU:n tavoitteena on kerätä eri yhteistyökumppaneilta kuten esimerkiksi lions-klubeilta 200000 euroa maaliskuuhun mennessä. Yksittäisille urheilijoille jää kuitenkin vielä omavastuu hoidettavaksi.

 
Allekirjoittanut on nimetty Lions-liiton SO-toiminnan koordinaattoriksi ja toivonkin kaikkien klubien käsittelevän asiaa myönteisessä hengessä. Jos ja kun klubit päättävät lähteä tukemaan VAU:n alaista SO-toimintaa, pyydän siitä allekirjoittaneelle ilmoituksen marraskuun loppuun mennessä ja mielellään myös tukisumman suuruuden. Jokainen lahjoitettu euro vie SO-urheilijoita lähemmäksi kohti heidän unelmaansa.

Kun olen saanut klubeilta päätöksen osallistumisesta tukitoimintaan, ilmoitan klubien yhteystiedot VAU:uun jatkotoimenpiteitä varten.

Lisätietoa vammaisurheilusta ja Special Olympics -toiminnasta löytyy VAU:n sivuilta.

https://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics

Oulu 10.9.2018

Terveisin Matti Tieksola, Suomen Lions-liitto, SO-koordinaattori

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.monta tapaa tehda hyvaa 120  

vau logo ilman tekstia S300

Linkit

KalajokiPalkki

2014 04 25 SLL palkki LCI bar

LCIF linkki Mylci

Jasenrekisteri

LeijonahuoneLinkkipalkki

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki