Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskaa yhdessä - Roligt tillsammans

lionlogo 2c 100president2017 2018Arvoisat klubien presidentit, lionit ja puolisot

Toiminta klubeissa on kauden toisella puoliskolla lähtenyt taas hyvin käyntiin. Monilla klubeilla on hyviä aktiviteetteja näin talven aikaan. On ulkoilutapahtumia, pilkkikilpailuja, erilaisia retkiä ja paljon muuta. Tämä tuo toiminnallemme sitä paljon kaivattua näkyvyyttä yhteisöissämme. Samalla klubit valmistautuvat kevään kokouksiin ja uusien hallitusten nimeämiseen ensi kaudelle.

 

On myös tärkeää, että klubit osallistuvat vuorollaan myös piirin virkoihin. Toimiminen oman klubin ulkopuolella, esim. jossain piirin virassa, antaa syvyyttä ja lisää tietoutta tästä maailman laajuisesta harrastuksestamme. Niin kuin tunnuslauseessamme todetaan: ”Me Palvelemme-We Serve”.

Tuleva kevät tuo klubien sihteereille hieman lisätöitä, niin kuin kaikille yhdistysten sihteereille, johtuen EU:n uudistumassa olevasta tietosuoja-asetuksesta (General Data Protection Regulation eli GDPR). Uusi asetus vaikuttaa myös Lions-liiton jäsenrekisterin sisältöön ja hoitotapaan. Jäseniltä tullaan pyytämään valtuutus tietojen keräämiseen ja käyttämiseen. Kevään aikana klubit tulevat saamaan jokaiselle klubin jäsenelle tarkoitetun lomakkeen allekirjoitettavaksi, jolla klubin jäsen antaa valtuutuksen tietojen käsittelyyn, säilytykseen ja julkaisemiseen. Lue lisää Lions-liiton sivuilta tai Tietosuojavaltuutetun toimistosta: EU:n tietosuojauudistus.

3.3.2018 piirikuvernööri allekirjoitti KVN:n kokouksen yhteydessä olleessa seminaarissa sitoumuksen liittyen Itämeren suojelukampanjaan. Suomen 14 piiristä sitoumuksen allekirjoitti 13 piiriä sekä Lions-liiton puheenjohtaja Erkki Honkala. Kyseessä on Lions Forward-ohjelman ympäristöosuuden toteuttamisen mahdollistaminen Suomessa myös Itämeren osalta. Allekirjoitus ei sido klubeja minkäänlaiseen toimintaan tai rahankeruuseen. Liitto ja piiri tulevat kuitenkin tukemaan klubeja jos klubit haluavat tehdä tähän liittyviä aktiviteetteja luonnon hyväksi. Piirillä on jo tämän kauden ollut kestävän kehityksen toimikunta, vetäjänä DC Britta Wiander. Esim. klubi voi pitää ulkoilupäivän siivoten samalla jonkun vesistön rantaa ja kirjata sen luontoaktiviteetiksi.

Kevään vuosikokouksen valmistelut ovat myös jo pitkällä. LC Mietoinen toivottaa kaikki A-piirin lionit tervetulleiksi MMS-talolle 21.4.2018. Varsinainen kokouskutsu postitetaan maaliskuun toisella puoliskolla. Kokouksessa tullaan valitsemaan uudet kuvernöörit ja piirihallitus. Ehdokkaita piirikuvernöörien virkoihin ovat:

 

  • Piirikuvernööriksi 1VDG Björn Hägerstrand, LC Mariehamn
  • 1. varapiirikuvernööriksi 2VDG/CC Heikki Mäki LC Paattinen
  • 2. varapiirikuvernööriksi ja piirisihteeriksi Markku Karlsson LC Turku/Kupittaa sekä
  • 2. varapiirikuvernööriksi ja piirisihteeriksi Jari Järvelä LC Karinainen/Kyrö

Pääsemme siis taas äänestämään.

Piirin oma aktiviteetti ”Leijonahuone”, on klubeissa otettu hienosti vastaan. Vaikka keräys kestää vielä seuraavankin kauden alamme olla alkuperäisessä tavoitteessa. Kuitenkin tulevassa, kuin myös nykyisessä, lastensairaalassa on tarvetta potilasviihtyvyyden parantamiseen jatkuvasti. Uskon että pystymme helpottamaan niin potilaiden, vanhempien kuin hoitohenkilökunnankin viihtyvyyttä tulevassa lasten yksikössä. Vaikka piirin ”Leijonahuone-kauppa” alkaa kumista tyhjyyttään, tulemme saamaan sinne lisää tarvikkeita lunastettavaksi. Myös LH-pinssejä on runsaasti saatavilla, ja toivoisinkin vuosikokouksessa sen koristavan jokaisen osallistujan ja puolison rintapieltä.

Piirissämme on otettu klubeihin kiitettävästi uusia lioneja. Kuitenkin ”hävikki” on myös ollut melkoista joten tällä hetkellä olemme n. 30 jäsentä miinuksella, tämän kauden osalta. Tavoitteenahan oli +1 jäsen kauden loppuun mennessä.

Lions-liitolla on ollut vaikeuksia saada uuden leijonan kansioita maahan. Tilaus on kyllä jo aikoja sitten tehty, mutta pakettia ei ole Suomeen vielä saatu.
Kuvernööriltä löytyy uuden leijonan- ja kummin pinssejä, joten aivan tyhjin käsin ei klubien tarvitse uusia ottaa. Tämän kauden uudet saavat vielä 100-vuotis erikoismerkin, kuten kummitkin. Soittakaa DG:lle jos tarvitsette merkkejä.( +358 400 526 566).
Minulla on vakaa usko siihen, että kesäkuun lopussa meitä on tuo yhdellä jäsenellä lisääntynyt leijonajoukko A-piirissä.


 

Toivotan kaikille hyvää kevään jatkoa ja kesän odottelua,

 DG Risto Paukku

Tulosta PDF 


RistonYhteystiedot

Linkit

VuosikokousBanneri20192014 04 25 SLL palkki LCI bar

LCIF linkki Mylci

Jasenrekisteri

LeijonahuoneLinkkipalkki

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki