Lions Clubs International - Piiri 107-A

Hauskaa yhdessä - Roligt tillsammans

lionlogo 2c 100president2017 2018Arvoisat leijonat,

Olemme lähestymässä rauhan- ja lasten juhlaa, joulua. Syyspuolen klubikokoukset, itsenäisyyspäivän juhlinta sekä monien klubien omat juhlat on vietetty. Toivon, että jokainen on nauttinut noista hetkistä ja saanut niistä jotain millä tämäkin sateinen syksy on jaksettu taivaltaa.

 

Jäsenasiaa

Kuvernöörineuvosto on kuitenkin huolissaan leijonien vähenemisestä valtakunnassamme. A-piirin osalta se tarkoittaa 41 menetettyä leijonaa vaikka klubeihin onkin kiitettävästi myös uusia jäseniä saatu. Alle 20 jäsentä olevia klubeja on 21, yksi tullut syyskaudella lisää. Kevätkaudella varmaan pystymme kääntämään tuon kehityksen plusmerkkiseksi, kun asiaan oikein panostamme. Jos jokainen kysyy yhtä uutta jäsentä kasvumme tulee olemaan mahtavaa. Varsinkin pienten klubien kannattaa panostaa jäsenhankintaan, aktiviteettien suunnittelu ja tekokin helpottuu kun ajatuksia ja vastuunkantajia on enemmän.

Punainen Sulka

Punainen Sulka-keräys on saatu maaliin. Keräyksen miltei kolmen miljoonan euron tulos on teidän klubienne ja leijonien ansiota. Mahtavia aktiviteetteja ja tapahtumia koko keräyksen ajan. Näistä klubit voisivat jalostaa itselleen jatkuvampiakin aktiviteetteja. Niissähän vain mielikuvitus on rajana.
Punainen Sulkahan oli liiton keräys ja tälle kaudelle ei muita keräyksiä ole hyväksyttynä. Ne klubit jotka ovat saaneet IPCC Heikki Hemmilän kirjeen tulevasta Sri Lankan ammattikoulu-hankkeesta, tiedoksi: LC liiton hallitus, vuosikokous eikä KVN ole tällaista keräystä hyväksynyt.
Toivon että kaikki A-piirin klubit ovat anoneet ja saaneet PuSu-palautuksensa, ja keksineet palautukselle hyvän avustuskohteen.

Leijonahuone

Leijonahuone keräys alkoi syksyisellä risteilyllä piirissämme. Klubit ovat lähteneet tähän piirimme omaan aktiviteettiin lähisairaalamme avustamiseksi todella hyvin mukaan. Piirin sivuilla olevan nettikaupan kautta on tilattu tavaraa ja pinssejä runsaasti. Kaupan laatimisesta iso kiitos Patrikaisen Markulle. Häneltä nämä bitti-asiat sujuvat. Aktiviteettihan päättyy kauden 2018-2019 jälkeen ja uskon vahvasti että olemme silloin saavuttaneet keräystavoitteemme 30000€. Jos rahaa kertyy enemmän, se kaikki kohdennetaan TYKS:n avustamiseen.

Nuorisovaihto

Nuorisossa on tulevaisuus. Piirin uusin LEO-klubi toimii kiitettävästi ja nuorisovaihtoon on hakenut jo lähes 60 nuorta (ennakkotietoa).

 

Olemme taas valtakunnallisesti parasta A-ryhmää, ( lue A-piiriä), sillä Suomesta ulkomaille lähtevistä nuorista kolmasosa on piiristämme. Tässä on esimerkkiä muille. Toivon että myös ulkomailta saapuville nuorille löytyisi tarpeeksi isäntäperheitä piirimme alueelta.

Lions 100 vuotta

Lionien 100-vuotisjuhlasta annan nyt puheenvuoron DC Bo Lindbergille:

---

LCI:n satavuotisjuhla alkoi heinäkuussa 2014 ja jatkuu kesäkuuhun 2018 saakka. Maailmanlaajuisesti marraskuun alkuun saakka olemme palvelleet yli 192 milj. ihmistä, Suomessa 2,3 milj. ihmistä. Perintöprojektien määrä maailmalla on lähes 23 000, Suomessa melkein 500. Mahtavia lukuja. Kiitän kaikkia klubeja jotka ovat jaksaneet raportoida aktiviteeteistaan MyLCI:iin.

100-v piirikoordinaattorina minullakin on raportointivelvollisuus ja nyt on päämajasta lähetetty ohjeita 100-vuotisjuhlan raportoinnista tammikuussa. Raportissa on tarkoitus kerätä tietoa klubin merkittävimmästä saavutuksesta 100-v juhliin liittyen. Päämaja pyytää, että klubit kertoisivat/kuvailisivat minulle seuraavaa:

  1. Mikä on tärkein saavutuksenne satavuotisjuhlaan liittyen (heinäkuu 2014 - kesäkuu 2018)?
  2. Kuvaile saavutusta (miten montaa ihmistä autettu, palvelun vaikutus, jäsenmäärän kasvu tämän seurauksena ja/tai näkyvyyden kasvattaminen paikkakunnalla).
  3. Onko teillä valokuvia tai videoita tästä saavutuksesta?

Toivon että klubipresidentti ottaisi tämän asian esiin esim. tammikuun klubihallituksen kokouksessa ja sihteeri raportoisi lyhyesti minulle viimeistään 26.1.2018 mennessä s-postilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

---

ARS- ja Melvin Jones -juhla

Juhla järjestetään 10.3.2018 Ravintola Aitiopaikassa. Klubien, jotka haluavat palkita ansioituneita jäseniään, tulisi hakea Arne Ritari -säätiöltä ritariarvoa viimeistään kuukautta ennen ja Melvin Jones Fellow -jäsenyyttä viimeistään viisi-kuusi viikkoa ennen juhlaa. Tarkemmat tiedot juhlasta julkaistaan myöhemmin tällä sivustolla. Ohjeet MJF-jäsenhakemukseen täällä ja Ritari-hakemukseen täällä.


Lopuksi toivotamme kaikille A-piirin leijonille

Rauhallista joulun aikaa ja toiminnallista ja innostavaa Uutta vuotta 2018.

Risto ja Marketta Paukku

Tulosta PDF 


RistonYhteystiedot

Linkit

VuosikokousBanneri20192014 04 25 SLL palkki LCI bar

LCIF linkki Mylci

Jasenrekisteri

LeijonahuoneLinkkipalkki

Arne Ritari linkki LeotPalkki

Jalopeura linkki

MediakorttiSopimusLinkkipalkki